“Масово убийство в училище, Сърбия в шок и сълзи, Детето

...
“Масово убийство в училище, Сърбия в шок и сълзи, Детето
Коментари Харесай

Масовият убиец от Белград бил пренебрегван от другите деца 


“Масово ликвидиране в учебно заведение, Сърбия в потрес и сълзи ”, „ Детето палач възнамерявало и да избегне пандиза “, „ Покосена младост в час по история “ – под тези заглавия сръбските издания обобщават и изнасят детайлности за вчерашната покруса в Белград, при която седмокласник простреля в учебно заведение в центъра на Белград осем възпитаници и охранител. Ранени са шест деца и учителка, оповестява Българска телеграфна агенция.

Момчето и родителите му са арестувани. Тийнейджърът е пристигнал в образователно заведение с два револвера на татко си и коктейли Молотов.

Белградските издания подчертават върху това, че ученикът е възнамерявал в продължение на месец убийствата и е имал специфичен лист с децата, които желае да убие.

“Новости ” отбелязва, че момчето е най-жестокият всеобщ палач на деца в историята на света.

Сред всички всеобщи убийци в света под 14-годишна възраст, което в Сърбия е законовата граница, под която едно дете не може да носи наказателна отговорност за закононарушение, без значение от броя на жертвите, никой в никакъв случай не е убивал толкоз доста хора, колкото сръбският младеж.

В. “Политика ” цитира шефа на полицията в сръбската столица Веселин Милич, който сподели нощес пред националната телевизия РТС, че момчето единствено се е обадило на полицията, с цел да осведоми за случилото се и споделило, че е „ умопобъркан, който би трябвало да бъде укротен “.

Милич добави, че младежът е изпратен в здравно заведение за лекуване на малолетни.

Той сподели още, че в диалог в наличието на представители на Центъра за обществен труд момчето разказало, че е е било подценявано от компанията, в която се намира, че било изключено от другарство и игри по време на междучасията или екскурзиите. „ Аз съм умопобъркан, който би трябвало да се успокои “. е признал ученикът.

За коктейлите “Молотов ” младежът обяснил, че с тяхна помощ желал да направи стена или преграда на входа,

тъй че полицията или някой различен да не може да влезе вътре и да окаже помощ. Милич добави обаче, че е мъчно да се разбере какъв тъкмо е претекстът за закононарушението.

Освен детайлностите от вчерашното убийството изданията се стопират и на въпроса по какъв начин се стигна до нещастието.

Според психоложката Николина Милосавлевич, представена от в. „ Данас “, случилото се е признак на експанзията в обществото.

Психологът Лео Иванишевич е на мнение, че множеството младежи нямат чувството, че могат да носят револвер в учебно заведение и да стрелят по хората, защото знаят, че това е неприемливо, неразрешено е и се санкционира. Той добавя обаче, че такова нещо не се прави елементарно и не може да става елементарно.

Училищният психолог Марина Надеин уточни пред в. “Политика “, че това закононарушение ще бележи освен целия живот на момчето,

направило всеобщото ликвидиране през вчерашния ден, само че и на всички възпитаници от това учебно заведение – изключително тези, които директно са наранени и са били очевидци на закононарушението.

„ Това, което знаем сигурно е, че по закон револверът е трябвало да бъде заключен и обезопасен.

Това, което можем да предположим, е, че това момче и преди този момент е давало признаци на проблематично държание, на които или никой не е обръщал внимание, или е пренебрегвал “, уточни психоложката.

На въпрос по какъв начин това закононарушение може да се отрази на други деца и дали може да ги подтикне към принуждение,

Надеин сподели, че „ това е толкоз шокиращо събитие, че всички учебни заведения сигурно ще вдигнат оптимално равнището на сигурност, с цел да няма сходни случаи “. Въпреки това, както тя предизвести, многочислени психически проучвания демонстрират, че след ужасяващи убийства или самоубийства в обществото се усилва броят на убийствата и самоубийствата.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР