Масово софиянци се оплакват от нашествие на кърлежи. Поне десет

...
Масово софиянци се оплакват от нашествие на кърлежи. Поне десет
Коментари Харесай

ВМРО: В София има епидемия от кърлежи. Общината изпусна и тази ситуация от контрол

„ Масово софиянци се оплакват от настъпление на кърлежи. Поне 10 сигнала за последните няколко дни постъпиха в приемната ми като общински консултант. Няма столичен регион, за който да не са подавани сигнали до общината. Това прави случая не случаен, а всеобщ “.

Това написа в страницата си във Facebook общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в СОС Карлос Контрера.

„ Общината и районните администрации закъсняха с обработката против кърлежи. От месеци предизвестявам, че ще бъдат изпуснати нещата. На 11 март (преди съвсем месец) сезирах Столична община, че още тогава има данни за ухапани от кърлежи в София и тази година популацията ще се развие по-рано. Все още нямам отговор, само че пък десетките тъжби и сигнали удостоверяват, че нещата към този момент са изпуснати “, дава спомагателна информация зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Притеснителни са данните от Националния център по заразни и паразитни заболявания, че случаите на лаймска болест са се нараснали двойно по отношение на 2023 година Припомняме на виновните управляващи - Столична община и районните администрации, че с изключение на лаймска болест кърлежите придвижват Марсилска тресчица, Ку тресчица и други заразни заболявания - извънредно рискови за индивида. Не бива да забравяме и че домашните любимци, главно кучетата, също стават жертва на ухапвания, които могат да доведат до тежки инфекции и гибел.

„ Според обществена информация обработките били почнали в края на март. Въпросът е какъв е техният обсег и ще имат ли нужния резултат, откакто паразитите към този момент плъзнаха по зелени площи, градинки, паркове “, добавя още общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Според Контрера е нужна незабавна и всеобхватна готовност за обработка на откритите площи против популацията на кърлежите, тъй като в противоположен случай рискуваме 2024 година да се трансформира в рекордна по ухапани и инфектирани с заболявания, излъчени от кръвосмучещите. Времето се затопли и зелените площи са цялостни с деца, при които пък рискът от тежко протичане на инфекциозно заболяване е още по-голям.

„ Отново приканвам да се вземат крути ограничения, а не да се кара безгрижно, тъй като зелените площи в София са хиляди декари и с тези темпове на работа още месеци няма да бъде осъществена първа обработка на всички, камо ли повторна. Човешкото здраве е най-важното “!, безапелационен е още Контрера.

Прилагаме и цялостния текст на позицията на Карлос Контрера:

Масово софиянци се оплакват от настъпление на кърлежи. Поне 10 сигнала за последните няколко дни постъпиха в приемната ми като общински консултант. Няма столичен регион, за който да не са подавани сигнали до общината. Това прави случая не случаен, а всеобщ.

Общината и районните администрации закъсняха с обработката против кърлежи. От месеци предизвестявам, че ще бъдат изпуснати нещата. На 11 март (преди съвсем месец) сезирах Столична община, че още тогава има данни за ухапани от кърлежи в София и тази година популацията ще се развие по-рано. Все още нямам отговор, само че пък десетките тъжби и сигнали удостоверяват, че нещата към този момент са изпуснати.

Според обществена информация обработките били почнали в края на март. Въпросът е какъв е техният обсег и ще имат ли нужният резултат, откакто паразитите към този момент плъзнаха по зелени площи, градинки, паркове.

Притеснителни са данните от Националния център по заразни и паразитни заболявания, че случаите на лаймска болест са се нараснали двойно по отношение на 2023 година Припомням на виновните управляващи - Столична община и районните администрации, че с изключение на лаймска болест кърлежите придвижват Марсилска тресчица, Ку тресчица и други заразни заболявания - извънредно рискови за индивида. Не бива да забравяме и че домашните любимци, главно кучетата, също стават жертва на ухапвания, които могат да доведат до тежки инфекции и гибел.

Необходима е незабавна и всеобхватна готовност за обработка на откритите площи против популацията на кърлежите, тъй като в противоположен случай рискуваме 2024 година да се трансформира в рекордна по ухапани и инфектирани с заболявания, излъчени от кръвосмучещите. Времето се затопли и зелените площи са цялостни с деца, при които пък рискът от тежко протичане на инфекциозно заболяване е още по-голям.

Отново приканвам да се вземат крути ограничения, а не да се кара безгрижно, тъй като зелените площи в София са хиляди декари и с тези темпове на работа още месеци няма да бъде осъществена първа обработка на всички, камо ли повторна.

Човешкото здраве е най-важното!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР