Масово българите нито спестяват, нито инвестиратБългарите не инвестират парите си,

...
Масово българите нито спестяват, нито инвестиратБългарите не инвестират парите си,
Коментари Харесай

Вечерни новини: Българите не спестяват и не инвестират: Евро трансформацията на БНБ

Масово българите нито икономисват, нито влагат
Българите не влагат парите си, всеобщо не икономисват и не мислят дълготрайно за възстановяване на стандарта си на живот. Така за следващ път се показва ниската им финансова просвета – този път в последното изследване на социологическата организация „ Тренд “ по поръчка на Finance Academy.
Бюджетната комисия утвърди евро трансформацията на Българска народна банка
Сериозната промяна, която Българската национална банка (БНБ) ще претърпи при замяната на лв. с еврото, мина на първо четене в бюджетната комисия. Проектът на нов Закон за Българска народна банка бе утвърден от депутатите от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, ГЕРБ и Движение за права и свободи, до момента в който останалите парламентарни групи се въздържаха или гласоподаваха „ срещу “.
Бизнесът има достъп до 660 млн. лева за внедряване на нововъведения
Българският бизнес може да кандидатства за над 660 млн. лева по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, съобщава Министерството на нововъведенията и растежа (МИР). Със средствата компании ще могат да създават и внедряват разнообразни типове нововъведения, да пазят права по индустриална благосъстоятелност, да вкарват технологии от региона на Индустрия 4.0 и други
Как на процедура ще се ползва „ въздушният Шенген “ от летищата в България?
Трите огромни летища – в София, Варна и Бургас – са готови за частичното присъединение на страната в Шенгенското пространство по въздух. В отговор на питане на Economic.bg от пресцентъра на концесионерите дадоха отговор, че след 31 март пътуването за пасажери, които летят до или от страни от Шенген, ще бъде кратко, защото няма да минават през паспортен надзор.
Световната банка ще съветва районните вложения в България
Световната банка ще подкрепи с експертиза реализирането на разнообразни районни вложения в България. За задачата бе подписано съглашение сред световната финансова институция и българското районно министерство. Експертите ще споделят опит и образци за най-хубави практики и създаване на партньорства с българските си сътрудници, оповестяват от отрасловото ведомство. 
Подкрепен от Европейски Съюз лабораторен кампус ще създава способи за предпазване на водород
Нов лабораторен кампус, част от Националния център по мехатроника и чисти технологии, ще се стреми към научни достижения в областта на енергийния преход. Съоръжението има за цел да увеличи конкурентоспособността на българската промишленост в основни софтуерни области, като механика, системи за ръководство и електромобилност.Подкрепен от Европейски Съюз лабораторен кампус ще създава способи за предпазване на водород.
Има ли връзка сред строителството и триумфа на българския туризъм?
България – целогодишна туристическа дестинация. Това е една от главните цели, която си слагат всички ръководещи в страната. Години наред се търси решение на казуса с късия летен сезон по Българското Черноморие и незадоволителния сняг за зимните курорти.
МОН приготвя нов стандарт за качество на учебните заведения
Подготвя се нов стандарт за качеството на образованието, който ще даде оценка кои учебни заведения се оправят добре и кои не. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на образованието проф. Галин Цоков. По думите му новата визия за качеството на образованието в българското учебно заведение е обвързвана освен с образуваните умения и компетентности, а с тяхното благоденствие и развиване на мощни страни и персона.
Турската лира сложи нов антирекорд по отношение на $
Турската лира доближи ново рекордно ниско равнище по отношение на щатския $ в четвъртък, търгувайки се за над 30 за $ малко преди обяд. Това е първия път, когато турската валута надвишава тази граница, написа CNN. На дневна база обезценката е с 0.17%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР