Масови проверки на старите асансьори. Инспектори следят дали имат монтиран

...
Масови проверки на старите асансьори. Инспектори следят дали имат монтиран
Коментари Харесай

Глоби до 2000 лева: Започват масови проверки на асансьорите

Масови инспекции на старите асансьори. Инспектори наблюдават дали имат инсталиран защитен щит.

Данните демонстрират, че близо 20% към момента нямат наложителната бариера, която защищава от проваляне в шахтата.

Във входа на Кристина асансьорът е освежен това лято. Предишният постоянно създавал проблеми и засядал. Поставят защитен щит и сменят задвижващия механизъм.

„ Обновяването се направи по самодейност на всички живущи във входа, тъй като е значимо. Както човек си поддържа колата и домакинските електроуреди, по този начин би трябвало да се погрижи и за асансьора, с цел да се усеща в сигурност “, изяснява Кристина Стефанова.

Гратисният интервал е девет години. През това време притежателите трябваше да обезпечат отбраната на оборудванията. Той обаче изтече при започване на годината. Държавната организация по метрологичен и механически контрол стартира всеобщи инспекции, а всяко неизправно устройство ще бъде спирано.

„ В случая предписанията са изпълнени – има инсталиран щит под кабината “, изяснява Димитър Гюров, шеф отдел „ Технически контрол “.

До този миг са тествани 352 уреди. „ 36 от тях са спрени, като от тази численост 12 са за липса на щитове, а останалите – за други нередности “, изяснява пред bTV Григор Къшов, гл. шеф на „ Инспекция за държавен и механически контрол “.

Монтирането на подобен защитен щит би излязло на семействата сред 200 и 300 лв., а ако нямате подобен – санкцията може да излезе в пъти повече. При нередовност се пишат актове както на поддържащата компания, по този начин и на етажната благосъстоятелност. Един подобен акт е в размер от 10 до 2000 лв..
Проверките не престават в цялата страна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР