Масови чистки текат в Столичната община, въпреки предизборните и следизборните

...
Масови чистки текат в Столичната община, въпреки предизборните и следизборните
Коментари Харесай

Чистка заради бизнес интереси в Столичната община: Мегаскандал с търговия на влияние

Масови чистки текат в Столичната община, макар предизборните и следизборните обети на кмета. По-лошото е, че на местата на приети и непартийни специалисти се назначават парашутисти, които потвърдено не стават, написа изданието 19 минути. Те вършат следствие, което съгласно тях дава най-крещящият образец, който заслужава инспекция и на прокуратурата. Ето го и него:

След като кредитните карти VISA са си уредили да си вършат реклама посредством детски площадки в столицата ни посредством лобистка компания, различен финансов исполин е получил предложение да реализира сходна самодейност, като това е станало посредством организация „ Импакт “, която е обвързвана с близка до кмета Терзиев служителка от неговия екип. Именно тя била показала Антон Пенев като „ заместник-кмет “ и „ дава отговор за туризма в София, а той в действителност не е нищо от тези две неща. София има отраслов заместител - кмет по туризма на име Никола Барбутов, който идва от бизнеса с железни структури и е неуспешен претендент - народен представител от ПП/ДБ.  Има и началник на Оперативна програма Туризъм.

За да мине бизнесът, който вършат доближените до новата общинска власт, действителният заместител - кмет е осъществил напън за овакантяване върху ръководещия общинското дружество.

Натискът „ стани да седна “ от зам.-кмета следва, несъмнено инцидентно, визити в неговия кабинет на Борис Бонев и Любо Георгиев, който също е представян из бизнес средите в София, пък и в медиите като „ предстоящ зам.-кмет “ или „ нещо като зам.-кмет “, макар че е единствено помощник на цивилен контракт към Общината.

Същият от два месеца се е настанил в централата на основния проектант и НАГ, като дори, в случай че се има вяра на чиновниците там, раздава задания и „ правораздаване “, с което се внася и ужас измежду служителите и институцията се сковава, разяснява изданието.

Общото сред Любо Георгиев и Антон Пенев е, че и двамата са работили в последния мандат на Фандъкова като високопоставени фрагменти в Общината, ръководена от... ГЕРБ. И са освободени оттова след огромни кавги.

Любо Георгиев идва на „ Московска “ 33 с упоритостите напряко за първи заместник-кмет, каквато позиция не съществува от 1989 година насам в Следствен отдел към окръжна прокуратура. Но се снабдява с поста началник на общинско дружество. Напуска, откакто излиза отчет, който разкрива основни подозрения за нередности в звеното. Докладът е прочут на всички политически сили в общината. Кметът също е предизвестен за него и най-вероятно е осведомен със наличието му. 

Кой е другият състезател от историята?

След като потвърждава професионализма си като маркетинг отговорник на банкрутиралия туроператор „ Астрал “, Пенев попада в Столичната община като помощник на заместник-кмета Ирина Савина от ГЕРБ. И остава на поста до май 2023 година - единствено 5 месеца преди изборите, в акцията за които изненадващо се появява като активист на „ Спаси София “ и участник в отрасловата „ конференция “ на Терзиев по тематиката. Провалът му в Следствен отдел към окръжна прокуратура е основаването на Стратегия за развиване на туризма в София, която в действителност съставлява непрофесионален разбор на социологическо изследване с погрешно и недобре дефинирани въпроси. Във въпросната „ Стратегия “ липсват 22 съществени типа туризъм, измежду които балнеоложкия и поклонническия, в чиито обекти Столичната община влага големи средства през последните години. В нея обаче има орнитологичен туризъм и образуване на музикални конференции заради персонален интерес, написа изданието.   

Търговия с въздействие? При това обилно заплатена от данъкоплатците. Нелепият опит за „ Стратегия “ е обезщетен с 5-цифрена сума! На печелившите - честито. „ 19 минути “ са се обърнали с молба за изявление към кмета Терзиев за нередностите в неговата администрация. От екипа му са получили увещание, че се вземат ограничения.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР