Масови арести белязаха опита да се протестира срещу войната в

...
Масови арести белязаха опита да се протестира срещу войната в
Коментари Харесай

Масови арести в цяла Русия на протестиращи за мир в Украйна

Масови арести белязаха опита да се стачкува против войната в Украйна в двата огромни града на Русия - Москва и Санкт Петербург.
Полицията задържаше даже родители с дребни деца, а задачата бе несъгласните против политиката на Путин въобще да не могат да се съберат. За всеобщи митинги във всички съветски градове против експанзията в Украйна прикани опозиционният водач Алексей Навални.
Малък брой инцидентни минувачи също попаднаха в рейсовете с задържаните. Органите на реда изясняват, че наоколо до Манежния площад се организира обществено събитие (концерт) и че присъстващите не съблюдават нужното разстояние, оповестява "Новая газета ".
Сред арестуваните са и редица публицисти.
На разнообразни видеа се вижда по какъв начин хората са влачени към автобусите, с цел да не вземат участие н демонстрациите против войната.
Представители на Министерството на вътрешните работи към момента не са дали информация за арестуваните лица.
Преди митинга ОМОН загради Манежния площад в Санкт Петербург.
По-късно сътрудник на "Новая газета " заяви, че на площада са останали единствено публицисти.
Олег Орлов, член на управителния съвет на правозащитния център "Мемориал ", и Светлана Ганнушкина, ръководител на Комитета за гражданска помощ, са арестувани в Москва, оповестява IAB Info.
Междувременно стана ясно, че в Москва се е преобърнал бус с задържани на митинга.
Руското министерство на вътрешните работи през вчерашния ден предизвести, че ще предотврати всеки опит за провеждането на неразрешени от управляващите митинги и че ще потърси отговорност от уредниците.
Видео в обществените медии демонстрира, че на антивоенен митинг в най-големия казахстански град Алмати са се събрали към 2000 души.

Същевременно стана ясно, че рейтингът на Владимир Путин се е повишил от началото на нашествието, съгласно данни на основани в Москва организации, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От 27 февруари насам утвърждението за Путин тази седмица се е повишило с 6 процентни пункта до 70 %, съгласно информация на държавната организация Общоруски център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ).

Според Фондация „ Обществено мнение “, която организира изследвания за Кремъл, рейтингът на Путин се е повишил със 7 пункта до 71 % за същата седмица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР