Масова стрелба в столицата Белград взе най-малко 9 жертви. 8

...
Масова стрелба в столицата Белград взе най-малко 9 жертви. 8
Коментари Харесай

Трагедията в училище в Сърбия: Стрелецът имал списък със съученици, които искал да убие

Масова пукотевица в столицата Белград взе минимум 9 жертви. 8 деца и един охранител починаха, откакто 14-годишно момче откри огън в учебното заведение си в центъра на Блеград. Други 6 души са ранени и настанени в лечебни заведения. Някои от тях с в тежко положение.

Стрелецът добре е познавал жертвите си и съгласно полицията е подготвял офанзивата в продължение на месец. 

Снимка: bTV

Нападението е осъществена с оръжието на татко му, който е в ареста от този следобяд. От прокуратурата в Сърбия удостоверяват, че стрелецът не може да носи отговорност за закононарушението заради възрастта си.

Снимка: bTV

Въоръжено с два револвера, 14-годишното момче влиза в учебното заведение си рано тази заран и открива пукотевица. Първо по охранителя, по-късно и в час по история, където насочва оръжието към учителката и своите съученици.

„ Вторият ми час беше на горния етаж, се по стълбището и чух гърмежи. Помислих си, че са фойерверки, след това стартира да се чува напълно наоколо. Видях, че охранителят пада на пода и бързо се върнах назад на несъмнено място “, сподели Евгения, съученичка на стрелеца.

Не са звънели разтревожени наши сънародници

Евгения споделя, че той е бил затворен.

„ Той беше спокоен и с положителни оценки. Никога не съм очаквала да се случи нещо сходно “, споделя тя. 

Новината за нещастието провокира вълна от тъга. Тийнейджърът ранява още 6 души, които са настанени в няколко лечебни заведения в Белград. Част от потърпевшите са в тежко положение и лекарите се борят за живота им. Родители и близки на учениците се стичат пред лечебните заведения в Белград в търсене на информация за потърпевшите деца.

Сред жертвите са възпитаници и охранител, има и ранени

„ Днес всички запаси на лечебните заведения са ангажирани към тези пациенти - неврохирурзи, съдови хирурзи, кардиохирурзи и всички други специалности ”, сподели Милика Ашанин, шеф на незабавния медицински център в Белград.

Полицията заяви, че 14-годишното момче е направило офанзивата със оръжията на своя татко. Имал е и лист с евентуалните цели.

Сред жертвите е и 8-годишно дете

„ В 8:42 в полицията е позвънило лице, което се е показало като Коста Кечманович. Заявил е, че умъртвил свои съученици. Нападението е било подготвяно от един месец. Имал е лист на съученици, които желае да убие “, сподели Веселин Милич, шеф на полицията в Белград.

По информация на министъра на образованието стрелецът е бил жертва на принуждение, само че към момента не са ясни претекстовете му.

По-рано денем 14-годишен откри огън в учебно заведение и умъртви 9 души

В Сърбия е разгласен тридневен печал. Пред учебното заведение идват хора, които палят свещи. Мястото е блокирано от полиция. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР