Масова сеч в енергетиката - уволниха шефовете на НЕК, АЕЦ

...
Масова сеч в енергетиката - уволниха шефовете на НЕК, АЕЦ
Коментари Харесай

Масова сеч в енергетиката - обезглавиха стратегическите енергийни обекти

Масова сеч в енергетиката - уволниха шефовете на НЕК, АЕЦ " Козлодуй - Нови мощности ", Мини " Марица-изток " и ICGB.

Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател към Агенцията по вписвания, до осъществяване на нови конкурсни процедури, показват от БЕХ

С поредност от свои решения управлението на " Български енергиен холдинг " извърши смени в управленията на стратегически за страната енергийни обекти, предава БНТ.

" Мини Марица-изток " ЕАД

Днес, 15.04.2024 година, с решение на Съвета на шефовете (СД) на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД е осъществена смяна в управлението на " Мини Марица-изток " ЕАД. На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на шефовете, застава Тодор Тодоров. С решение на СД на " Мини Марица-изток " ЕАД от през днешния ден, той е определен за изпълнителен шеф. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен шеф на " Мини Марица-изток " ЕАД от януари 2009 година до февруари 2011 година, както и през януари 2022 година

Национална електрическа компания

На мястото на Момчил Ванов, като член на Съвета на шефовете, застава Деян Иванов. Работата му е тясно обвързвана със бранш Енергетика - бил е основен експертен помощник в Парламентарната комисия по енергетика, член на УС на Фонд " Енергийна успеваемост и възобновими източници ", а от февруари 2017 година до юни 2018 година е Председател на СД на БНЕБ ЕАД.

" АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " ЕАД

" Български Енергиен Холдинг " ЕАД взе решение и за приемане оставката на Свилен Спасов като член на СД на " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " ЕАД. В СД на сдружението влиза Георги Добрев, който е с дълготраен опит в региона на енергетиката, като от август 2020 година до февруари 2022 година е член на КЕВР, а от декември 2014 година до август 2020 година заема длъжността член на СД на " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " ЕАД.

" АЙ СИ ДЖИ БИ " АД (ICGB) - компанията - оператор на газовата връзка с Гърция

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на " АЙ СИ ДЖИ БИ " АД - на мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в региона на Енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция " Правна " в " Булгаргаз " ЕАД - основен юрист, заместител шеф Дирекция и шеф Дирекция. Предстои привикване на Общо заседание на акционерите на " АЙ СИ ДЖИ БИ " АД за взимане на решение.

Миналата седмица от постовете си бяха освободени още началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Деляна Панайотова, като на нейно място застава остарелият шеф на ДНСК инж. Лиляна Петрова.

Уволнен единствено след 10 месеца беше и председателя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ясен Йорданов, а неговият пост зае временно Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР