Масова критика заваля по адрес на Новак Джокович заради организираната

...
Масова критика заваля по адрес на Новак Джокович заради организираната
Коментари Харесай

Тенисът настръхна срещу Джокович заради "Адриа тур"

Масова рецензия заваля по адрес на Новак Джокович поради проведената от него верига демонстративни тенис шампионати " Адриа тур ". Замислената с благотворителна цел конкуренция на Балканския п-ов се трансформира в злощастно събитие, довело до вълна от позитивни проби за ковид в света на професионалния тенис.

Сред инфектираните са самият №1 в света, брачната половинка му Йелена и един от треньорите му - Марко Паники. Потвърдени носители на вируса са още Григор Димитров, персоналният му ментор Кристиан Гро, кондиционният му треньор Алгис Христов, както и други двама тенисисти, взели участие в извършените през последните два уикенда шампионати в Белград (Сър) и Задар (Хър) - надлежно Виктор Троицки (Сър) и Борна Чорич (Хър).

" Първо, уповавам се всички те да са добре и да се възстановят, както и всеки обиден да бъде здрав и вън от заплаха - разяснява някогашният №1 в света Анди Мъри. - Като погледнем на нещата след събитието, умерено може да кажем, че това не е нещо, което трябваше да се организира. Не е изненадващо какъв брой доста хора дадоха позитивни проби, откакто видях фотоси от празненството на играчите и деня, отдаден на децата. На това място нямаше никаква обществена отдалеченост. "

Заради появилите се спекулации, че балканският взрив на COVID-19 в тениса може да докара до анулация на Откритото състезание на Съединени американски щати, Мъри добави:

" Някои хора споделят, че това слага US Open под подозрение. Може и да е по този начин, само че ограниченията и протоколите, които тенис асоциацията на Съединени американски щати постанова, са разнообразни спрямо тези в Сърбия и Хърватия. Да стартираме с това, че няма да има почитатели. Коронавируса не го интересува кои сме ние и какво вършим. Трябва да почитаме разпоредбите. Не мисля, че това беше хубаво за тениса. Когато живеем в сходни времена, е значимо най-хубавите тенисисти да демонстрират, че осъзнават какъв брой сериозна е обстановката. Трябва да демонстрират почитание към ограниченията за обществена отдалеченост. Тенисистите в този шампионат не го демонстрираха и повредиха имиджа на нашия спорт. "

Срещу неразумното осъществяване на " Адриа тур " се изрече и неприятното момче на тениса Ник Кириос. Често подложеният на критика поради държанието си австралиец употребява случая да изтъкне реномето си.

" Моля се за всички играчи, които са инфектирани с COVID-19. Не ме съдете за нищо, което съм правил и е било " безконтролно " или категоризирано като " нелепост " – това печели първото място ", написа Кириос в " Туитър " към споделен видео клип от празненството на играчите на шампионата в Белград, на което Джокович, Димитров и другите гостуващи звезди купонясваха разюздано в дискотека в сръбската столица.

Prayers up to all the players that have contracted Covid - 19. Don’t @ me for anything I’ve done that has been ‘irresponsible’ or classified as ‘stupidity’ - this takes the cake. https://t.co/lVligELgID
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) June 23, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР