Масов гроб, за който се предполага, че е пълен с

...
Масов гроб, за който се предполага, че е пълен с
Коментари Харесай

Откриха масов гроб на германски войници и цивилни в Русия

Масов гроб, за който се допуска, че е цялостен с тленните остатъци на немски бойци, бе открит в Русия, съобщи Спутникнюз.

Съдбата на повече от един милион немски бойци и цивилни жители, изчезнали в края на Втората международна война, към момента е незнайна и е предмет на проучване от страна на историците. Наскоро откритите всеобщи гробове, обаче, могат да хвърлят малко светлина върху историите на изчезналите.

Намереният в Южна Осетия всеобщ гроб на бойци от Вермахта е датиран от времето на Втората международна война.

Масовият гроб е открит инцидентно, откакто служащи правели ров за основите на къща и разкрили голям брой човешки остатъци.

„ Извадихме останките на към петима бойци от Вермахта, както и два войнишки медальона. Разчистването към момента продължава, тъй че може би ще има още остатъци, които ще бъдат взети и съхранени за задачите на следствието. Натъкнахме се още на жетони, касети и персонални движимости на бойците: гребени, копчета ”, заяви пред съветски медии Мурат Цахилов, който е претрупан със задачата да проверява останките.

Очаква се останките на военните да бъдат изпратени за заравяне на особено немско военно гробище, а униформите и персоналните им движимости да бъдат изложени в съветски музеи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР