Масов бойкот на новите мерки в София. След 22 часа

...
Масов бойкот на новите мерки в София. След 22 часа
Коментари Харесай

Масов бойкот на мерките от заведенията в София – глобиха 12 обекта

Масов протест на новите ограничения в София. След 22 часа нощес чиновници на Столичната районна здравна ревизия започнаха инспекции дружно с полицията. Оказа се, че множеството заведения не съблюдават новата заповед за работа до 22 часа и с понижен потенциал. Имаше 20 тествани заведения и 12 акта за обектите, които останаха отворени.

Първата нощ на новите ограничавания за заведенията в София мина без изненади. Обещанието беше спазено - браншът бойкотира ограниченията. Здравните управляващи, дружно с полицията, потеглиха на инспекции тъкмо в 22 часа, оповестява Нова ТВ.

„ Аз нямам доверие някой болен да пристигна да се забавлява в дискотека и да заплашва живота на останалите хора”, счита Ангел Кьосев.

Малко след 10 часа вечерта отворени заведения в символ на митинг посрещнаха здравните инспектори.

Собствениците на клуб споделят, че не намират логичност в новата заповед, в случай, че личният състав им е имунизиран, а гости се позволяват единствено против зелен документ.

„ Ноември и декември ние работихме на над 800 заети интензивни кревати. Сега са 519 от през днешния ден. Адекватно ли е да ни затварят? Всички са имунизирани, имат зелен документ или са тествани. Целият ни личен състав е изряден”, изяснява Виктория Тодорова, която е управител на заведение.

„ Парадоксът е, че ние не сме затворени съгласно заповедта, а сме лимитирани. И като лимитирани, даже не можем да бъдем обезщетени. Какво значи клуб да е стеснен, а да не е затворен, в случай че би трябвало да работи единствено само до 22 ч. Ами ние отваряме в 22:30 ч.”, споделя Петър Стоичков, който е притежател на нощен клуб в София.

Глобени са няколко заведения в столицата. Размерът на санкциите е друг. За физически лица глобите са от 300 до 1000 лв. и от 500 до 2000 лв. за компании.

Глоби на клиентите обаче не бяха налагани, защото на процедура те са влезнали в заведението със зелен документ, което е и едно от изискванията за достъп. Проверките на здравните управляващи не престават.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР