Маслото от живовляк е чудесен заместител на лекарствените продукти! Болките в ставите,

...
Маслото от живовляк е чудесен заместител на
лекарствените продукти! Болките в
ставите,
Коментари Харесай

Масло от живовляк – чудесен заместител на лекарствата в аптеките!

Маслото от живовляк е превъзходен сурогат на лекарствените артикули!

Болките в ставите, както и мускулните разтежения, навяхванията, натъртванията се третират с компреси. Маслото би трябвало да се разреди в малко количество топла вода, да се нанесе върху марля и да се сложи върху възпаленото място. Мястото се покрива с фолио и превръзка. Компресът се оставя върху възпаленото място в продължение на няколко часа.

Най-ефективно е да вършиме сходни компреси през нощта.

Използване на маслото от живовляк в козметиката

Маслото може да се нанася в чиста форма върху лицето и тялото вместо крем. То стяга кожата, изглажда бръчките, подхранва дермата, стяга порите. Добавянето му към различни маски и кремове също обезпечава добър резултат.За лечение на акне смесете 2 супени лъжици масло със същото количество цинков мехлем и нанесете тъничък пласт върху лицето като маска. Задръжте за 20 минути, изплакнете с топла вода.За да елиминирате загубата на коса, продуктът се втрива в корените или се използва като част от маските за коса.

Алергичните реакции към това растение са извънредно редки.

Как да приготвите масло от живовляк?

За да приготвите лечебен артикул, ще ви е нужен 1 литър нерафинирано растително масло (слънчогледово, царевично, или каквото и да е друго), стъклен буркан с плътно затварящ се похлупак и към 500-700 грама листа или семена от живовляк (и двете могат да се използват).

Семената се нуждаят от малко изсушаване и смилане.Листата се измиват и се подсушават от водата, като се разстилат върху салфетка.След това листата се стриват (ако употребявате и семена, ги стрийте дружно с тях) в стъклен чист съд и се заливат с масло.Дръжте съда на водна баня за половин час, по-късно изсипете всичко в буркан, затворете плътно с капачка и оставете за 2 седмици на хладно и мрачно място, като от време на време разклащате.След изтичане на този период вашето средство е готово за приложимост.

За лекуване на юношеско акне и рани, които не се излекуват дълго време, е допустимо да приготвите масло по национален метод, също по този начин е уместно за лекуване на всички горепосочени проблеми.

Обикновена национална рецепта

Измийте свежи листа живовляк и ги подсушете с памучна забрадка. Поставете ги в бутилка, за предпочитане с необятен отвор и залейте с растително масло (зехтин, ленено масло, слънчогледово масло).

Вижте още: Продукти, съдържащи естроген – хормонът на женската младост

Опитайте се да поставите повече листа в бутилката. Запечатайте добре бутилката, с цел да не попадне въздух. Накисвайте 10 дни. Маслото ще се оцвети в хубав малахитен цвят. Прецедете. Съхранявайте на хладно и мрачно място за към година и половина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР