Маските и облеклата, поръчани от Турция, трябва всеки момент да

...
Маските и облеклата, поръчани от Турция, трябва всеки момент да
Коментари Харесай

Караниколов: Най-важното е да си облечем лекарите и социалните работници

Маските и облеклата, поръчани от Турция, би трябвало всеки миг да дойдат. Те ще подсигурят потребностите на медицинските чиновници за един месец, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Има сега количества облекло, смятам че на всички места са обезпечени. Вчера, както знаете, взехме решение - всички снабдители, които имат такива количества, се изкупуват от страната и се разпределят. Най-важното е да си облечем лекарите, обществените служащи и полицията, която също работи. Има направена скица по райони, би трябвало да бъдат раздадени облеклата и маските, тъй че да задоволят потребностите, сподели Караниколов.

Ние производители имаме и в този момент, само че България не е била огромен производител. Имаше доста обвинявания за какво чак в този момент сме забранили износа на медицински маски и облекло. Няма страна в Европа, която да е взела такова решение преди да е бил открит най-малко един случай на ковид. Производителите споделиха: на нас ни трябват избрани материи и започваме да шием за българското население, и ние намерихме такива материи, сподели Караниколов.

Свързахме се с Българска академия на науките. Оказа се, че България има патент за деен въглен - отпаден артикул от костилките на кайсии. Утре представители от Българска академия на науките ще донесат технологии, които ще бъдат препоръчани на българския бизнес и в случай че лабораториите потвърдят, че този въглен работи, ще стартираме производството на маски с филтър, който се сменя на несъмнено време.

За казуса с презапасяването Караниколов разясни, че все още няма смяна на цените, което не значи, че няма да се появят спекуланти. Още преди коронавирусът да се появи в България разговаряхме с представителите на хранителни вериги. Складовете на огромните магазини са налични. Атакуваме тези, които вършат нечиста сделка.

Към момента туризмът и превозът са най-тежко наранени. Кризата мъчно се планува, изключително пък тази, която е форсмажор. Ясно е, че страните ще оказват помощ на секторите. Големият проблем идва от това, че вирусът към този момент е в Европа - страни като Италия, Франция и Германия са само че съществени сътрудници, сподели още Николов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР