Маскиран мъж е нападнал с чук и длето статуя на

...
Маскиран мъж е нападнал с чук и длето статуя на
Коментари Харесай

Ново нападение над скулптурата на фасадата на Би Би Си

Маскиран мъж е нападнал с чук и длето скулптура на фасадата на постройката на Би Би Си в центъра на Лондон, съобщи ДПА.

Това се случва дни, откакто стартира ремонт на нападнатата преди този момент скулптура " Просперо и Ариел " на английския ваятел Ерик Гил, за който се твърди, че е упражнил полово принуждение над две от дъщерите си.

Мъж с маска на Спайдърмен е бил забелязан на скелето към скулптурата. Той е разпънал и афиш, критикуващ корпорацията. Мъжът е бил разказан като " маскиран протестиращ " в новинарския бюлетин на радио Би Би Си.

Статуята е изложена на фасадата на постройката на медийната компания от 1932 година, само че предходната година беше атакувана на фона на апели да бъде отстранена. Полицията е била извикана към 4:15 часа по сигнал за мъж, който се катери по скеле в пространствата.

Статуята и преди е била обект на посягане с чук. Във вторник Би Би Си заяви, че след деликатно обсъждане, като е взета поради историческата и културната значителност на постройката, и след разискване с водещи културни организации като " Хисторик Ингланд " (Historic England), ремонтните действия са били контрактувани, като всички разноски са били покрити от застраховката на корпорацията, а не от лицензионната такса.

Във вторник към постройката бе издигнато скеле, а каменоделци започнаха да възвръщат творбата , издялана от каенски камък - тип варовик, добиван в северозападна Франция.
Телевизионният оператор съобщи, че ремонтът ще бъде употребен за показване на подтекст за творбата на изкуството и за Ерик Гил, а жителите ще могат да получат достъп до QR код наоколо.

Робърт Сийтър, началник на " Би Би Си Хистъри " (BBC History), сподели: " Тази постройка е с историческо и културно значение и една от основите на актуалното радиопредаване, както в страната, по този начин и по света. "

" Длъжни сме да поддържаме и опазваме постройката за идните генерации. Наред с това агресивното държание и метод на живот на Гил са добре документирани и Би Би Си по никакъв метод не оправдава държанието му.

Така че, макар че е вярно да се възвърне структурата на постройката, би трябвало да подсигуряваме, че хората са изцяло осведомени за историята, обвързвана с нея ", добави Сийтър.

До гибелта си през 1940 година Гил е измежду най-изтъкнатите скулптори на XX в., само че в дневниците му, оповестени доста по-късно, в детайли е разказано половото принуждение над дъщерите му.

В биографията му, оповестена на уеб страницата на музея " Тейт " (Тate) се споделя: " Религиозните му възгледи и тема контрастират със половото му държание, в това число еротичното му изкуство и (както се загатва в личните му дневници) извънбрачните му връзки и половото принуждение над дъщерите, сестрите и кучето му. "

Повече от 3000 души са подписали петиция с искане за унищожаване на скулптурата на уеб страницата на групата на политическите деятели " 38 градуса ". Ремонтът на статуята трябваше да завърши до края на юни тази година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР