Маскиран като възрастна жена мъж в инвалидна количка метна парче

...
Маскиран като възрастна жена мъж в инвалидна количка метна парче
Коментари Харесай

Маскиран като старица мъж в инвалидна количка хвърли торта по Мона Лиза

Маскиран като стара жена мъж в инвалидна количка метна парче торта по "Мона Лиза " в Лувъра.

На видео в обществените мрежи се вижда по какъв начин защитното стъкло, зад което се намира шедьовърът на Леонардо да Винчи, е омазано с бял крем.

Свидетели описват, че тортата е хвърлена от мъж с перука и шапка.

A man dressed as an old woman smeared cake on the glass protecting Leonardo da Vinci’s masterpiece, the Mona Lisa, at the Louvre on Sunday. The man donned a wig and posed as an elderly woman in a wheelchair. As he neared the painting, he attempted to smash the glass with a cake. pic.twitter.com/O2dwuRZgP6
— Media Warrior (@MediaWarriorY) May 30, 2022

От видеото се вижда още по какъв начин охранители извеждат мъжа към изхода, който явно може да върви и не се нуждае от инвалидна количка.

Маскираният мъж явно е влезнал в музея с концепцията да насочи обръщение, защото споделя: "Помислете за Земята. Има хора, които унищожават Земята. Помислете за това... Всички художници, помислете за Земята! Ето за какво направих това. Трябва да помислим за планетата ".

Шедьовърът не е потърпевш с помощта на защитното стъкло. Инцидентът е от неделя.

Мона Лиза е картина, нарисувана с маслени бои върху дъска от топола през 16 век от Леонардо да Винчи. Това е една от най-известните картини в западната история на изкуството. Тя е благосъстоятелност на френското държавно управление и се съхранява в Лувъра в Париж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР