Масивен пожар избухна в четири различни места в южната област

...
Масивен пожар избухна в четири различни места в южната област
Коментари Харесай

Огнен ад в Анталия с десетки ранени и огромни щети СНИМКИ и ...

Масивен пожар избухна в четири разнообразни места в южната област Анталия, окръг Манавгат. Той унищожи десетки хектара гори и аргументи евакуацията на пет обитаеми места. Пламъците избухнаха към обяд, оповестиха управляващите и бързо се разпространиха в горските региони с поривите напразно.



Огънят се приближи бързо до жилищните региони, принуждавайки жителите на четири региона да изтеглят домовете си, сподели кметът на Манавгат Мустафа Йигит. Много екипи от прилежащи провинции бяха мобилизирани за битка с пламъците, които бързо се разпространяваха благодарение на поривите напразно.

Земеделският министър Бекир Пакдемирли през днешния ден сутринта съобщи, че за жалост една жена на 82 година от Манавгат е умряла в следсвие на пожара. В района са изпратени 3 самолета, 19 хеликоптера и 103 пожарни коли с 412 пожарникари, само че управляващите обявиха, че напъните им да овладеят огъня към момента са незадоволителни. След напрегнати старания екипите съумяха да лимитират пожарите, които напредват към бензиностанциите на автомагистрала Анталия-Алания.



В диалог с частния ефирен оператор CNN Тюрк, кметът на Манавгат Шукрю Сьозен съобщи, че пламъците доближават до жилищни региони и че доста къщи и работни места са изгорели.

„ Това е необикновено неприятна панорама. Ние безусловно даже не осъзнавахме в какво се намираме “, сподели Сьозен и добави, че жилищните региони в района са евакуирани вследствие на пожара, който се е популяризирал даже в центъра на Манавгат.



Кметът Сьозен добави, че пожарът е най-големият, следен в миналото в региона.Той добави, че огънят е деен в региони, надалеч от брега и че туристически комплекси и уреди не са наранени.

Здравният министър Фахретин Коджа съобщи, че няма жергви при пожарите. 62 души са били наранени от пожара, трима от които са с изгаряния, двама са със счупени крака и 57 са обгазени.

Властите не престават въздушни и сухопътни интервенции на пожарите, който заплашват маслиновите гори и градини от дафинови и бадемови дървета в района.

Още не е ясно каква е повода за пожара.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР