Масивен инфаркт е покосил Красимир Узунов - собственик на радио

...
Масивен инфаркт е покосил Красимир Узунов - собственик на радио
Коментари Харесай

Красимир Узунов починал часове след погребение на наш бизнесмен

Масивен инфаркт е покосил Красимир Узунов - притежател на радио и организация " Фокус ", в понеделник в 4 ч сутринта. В събота по обед е отишъл за малко на погребението в храма " Света София " на един от най-близките си другари - предприемача Пламен Минчев. Предупредил мъжката компания да стои по-далече от него, с цел да не ги болести с грип. Не се чувствал добре, идвал от пътешестване в Плевен и считал, че е настинал. Постоял малко в храма и се извинил, че няма да отиде в ресторанта на Пламен Минчев, с цел да го упоменат на чаша вино. Казал, че се прибира и ще топли леглото и в понеделник. Насрочил си среща с приятелите за вторник. В неделя през нощта ненадейно се е влошил, станало му е зле и в 4 сутринта е умрял.

Вместо среща, околните му другари ще го изпратят в четвъртък. Поклонението пред притежателя на организация “Фокус ", който всички назоваха Поручика, ще е на 28 февруари от 10 ч в зала “Тържествена " на Централния боен клуб. Журналист, боен, балканист и патриот - по този начин го описаха министър председател, президент, политици, сътрудници и другари.

Роден е на 26 януари 1963 година в Пещера. Узунов ще остане като основател на частната информационна агенция " Фокус ". Тя потегля през 2000 година След 4 години основава и радио “Фокус " - Сливен, а мрежата през днешния ден е най-голямата с 60 радиостанции. Първата обич на Узунов е армията. Завършва с отличие Висшето военно артилерийско учебно заведение “Георги Димитров " в Шумен с политически профил. Страстта към думите го сграбчва измежду извоюван конкурс във вестника на Сухопътните войски. А през 1990 година към този момент е зам.-началник на отдел “Международна информация " във вестник “Народна войска ". Прякорът Поручика се ражда след коментар във в. “Демокрация ", подписан от Поручик Красимир Узунов.

Армията напуща поради завой към политиката. През 1991 година взе участие в парламентарните избори в листата на “Конституционен конгрес " на проф. Николай Генчев като лидер в Кюстендил. В края на октомври 1991 година още веднъж се завръща на военна работа и оглавява отдел “Информация " в Министерството на защитата в екипа на министър Димитър Луджев. Но година по-късно подава оставка и напуща армията.

Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише мнения за разнообразни издания и издава книги. Обявен е за нежелана личност за комунистическото държавно управление на Македония на Бранко Цървенковски през 1998 г. Забраната да посещава Македония е  отменена от премиера Любчо Георгиевски, написа " 24 часа ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР