Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали

...
Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали
Коментари Харесай

Данъчни влязоха в BILLA и OMV в страната

Масирани инспекции на данъчни и други държавни служби са почнали към 10 ч. сутринта в сряда в магазините на австрийската верига за хранителни артикули BILLA в цялата страна, както и на бензиностанциите OMV - също австрийска благосъстоятелност, оповестява 24 часа. 
Прочетете още
В София се ревизират 8 обекта на BILLA, един в Пловдив и три магазина в Бургас. Проверки има също и във Велико Търново, където инспектори има в два супермаркета на австрийската верига. 

БИЛЛА се ревизира по регламента за обявление на артикули с висок фискален риск, както и качеството на месото, което се продава в магазините. След инспекцията на място следват и за производителите и вносителите на артикули за австрийската верига хранителни магазини.

От веригата бензиностанции OMV се ревизират обекти в Плевен, София, Варна, Пловдив и Бургас. Там дружно с данъчните има и митничари. Австрийските бензиностанции са сложени на авансово наблюдаване за нарушавания и проверяващите имат право в това число да затворят обектите им. 

Проверките идват след апела на Асоциацията на индустриалния капитал за протест на австрийски артикули, магазини и бензиностанции на територията на България поради австрийското несъгласие за пълноценно присъединение към Шенген.

Според Васил Велев протестът би трябвало да е цялостен, в това число и да се види, че италианските Алпи са по-хубави за ски от австрийските. Българските клиенти пък би трябвало да преппочетат магазини и бензиностанции, които не са благосъстоятелност на австрийски компании, съобщи той.

Властите в България да подложат на тормоз австрийските тирове, които минават пренос през България, предложи още Велев.

" След като България постави всички условия и отговоря на изискванията, за какво не сме равни на другите? Защо няма независимост на придвижване на артикули и хора? 3% са единствено пратките по въздух и вода, 97% са по суша - 97% не сме в Шенген ", изясни Велев.

Бизнесът би подкрепил и българско несъгласие на австрийските начинания в Европейски Съюз, акцентира той. Велев обаче не разяснява дали България би трябвало да спре съветския газ за Австрия, който минава през наша територия.

След като Виена отхвърли да поддържа цялостното присъединение на България и Румъния към Шенген, в северната ни съседка стартира масиран протест на банки, компании и артикули от Австрия. Социалните мрежи бяха залети с апели да се спре работа с австрийски компании, а локален евродепутат прикани всички държавни компании и ведомства да закрият сметките си в Райфйзен банк. 

Властта в северната ни съседка регистрира и обстоятелството, че ветото за Шенген води до усилване на антиевропейските настроения измежду популацията и напредък на радикалните партии и противниците на Европейски Съюз. 

Няколко седмици преди решението на Австрия да пусне България и Румъния в Шенген от март, само че единствено по вода и въздух, нервите на румънския министър председател не устояха и той подлага на критика канцлера Карл Нехамер извънредно остро.

Ако по-голямата част от вашето семейство реши да поддържа Румъния и България, в случай че не сте съгласни, мисля, че народно-европейското семейство би трябвало да изключи Нехамер. Ако вие сте тъп, приберете се вкъщи, сър. Напуснете Шенген, в случай че смятате, че това е миграция. Сложете бодлива тел, какво вършиме на границата, изригна Чолаку по адрес на Нехамер. Румънският министър председател стигна и по-далеч - загатна, че държанието на Виена може да е повлияно от Русия и Путин.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР