Масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе

...
Масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе
Коментари Харесай

Задържаха 16 души при полицейска спецакция в Пазарджишко

Масирана профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността се организира през миналото денонощие в Пазарджишко, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Извършени са инспекции на 1788 души, 1511 моторни транспортни средства, 56 търговски обекта, заведения, заложни къщи. За нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи са издадени 56 акта и 203 фиша. Разкрити са общо 35 закононарушения, като в арестите на районните ръководства са арестувани 16 души. В рамките на осъществените инспекции са открити две лица оповестени за търсене.

Разкрити са причинителите на домова кражба, 3 обири или обсебвания на мобилни телефони, кражба на селскостопански животни от частен парцел и 4 вандалски прояви. Засечени са шестима с наркотични субстанции, от които са конфискувани общо 37 пакетчета синтетичен канабиноид, 3 пакетчета с кокаин и към 88 грама суха марихуана. Установена е нерегламентирана търговия със артикули носещи логото на известни търговски марки. От магазин са конфискувани общо 99 продукта. В частен дом е открит незаконен котел за варене на алкохол и са конфискувани 174 литра с ракия, приготвена за продажба.

Акцията е за да се усъвършенства противодействието на битовата престъпност, да се ускори контролът над участниците в придвижването по пътищата, като се обзет и най-отдалечените и дребни обитаеми места. В интервенцията са взели участие чиновници от отдели и браншове в ОДМВР-Пазарджик, полицейските ръководства в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и няколко екипа на Зоналното жандармерийско ръководство в гр. Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР