Мащабноучениезаликвидиране на последствията от тежък пътен инцидент ще се разиграе

...
Мащабноучениезаликвидиране на последствията от тежък пътен инцидент ще се разиграе
Коментари Харесай

Затварят ключов път заради учение

Мащабноучениезаликвидиране на следствията от тежък пътен случай ще се разиграе през днешния ден във Варна. Планирано е то да се организира от 10:00 до 11:00 ч. на изхода на Варна в посока село Тополи, след последно кръгово кръстовище на улиците „ Девня “ и „ Ат. Москов “. В посочения интервал ще бъде спряно придвижването в сектора, осведомят от Областна администрация.

Ще бъде симулирано настъпване на злополука сред рейс, пренасящ пасажери и камион, пренасящ дизелово гориво, което се е разляло на пътя и вследствие на това основава заплаха за придвижването, жителите и околната среда. Вследствие на зародилия случай има потърпевши жители и са нанесени материални вреди на пътни уреди. Ще бъдат отработени и дейности за избавяне и транспортиране на потърпевши хора и попречване на екологично замърсяване от изтеклите горими течности.

В учението ще вземат присъединяване представители на 9 институции.Датата за провеждането муне е определена инцидентно – 5 декември е интернационален ден на доброволеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР