Мащабно учение на МВР и Пътната агенция на автомагистрала ,,Хемус.

...
Мащабно учение на МВР и Пътната агенция на автомагистрала ,,Хемус.
Коментари Харесай

Затвориха тунел Ечемишка заради учение на МВР и Пътната агенция

Мащабно обучение на Министерство на вътрешните работи и Пътната организация на автомагистрала,,Хемус ". Движението в тунел,,Ечемишка " посока Варна е затворено поради симулация на тежка верижна злополука с доста ранени. В учението вземат участие едни от най-хубавите интернационалните специалисти при справяне с спешни обстановки в тунели.

Повече за учението - вижте в директното включване в обедните ни вести на Тихомир Игнатов.

На място сега има екипи на пожарната, пътната организация, полицията и незабавна помощ. Учението в действителност е извънредно огромно. В него вземат участие над 50 души, както и огромен брой профилирана техника. Тук има и специалисти от Швейцария.

Целта на учението е да симулира тежка верижна злополука. Инцидентът е провокиран от удар сред лека кола и камион с следващ пожар на изхода на тунела посока Варна. Двамата водачи умират на място, а пътнически микробус, преминаващ около пожара катастрофира няколко метра по-късно. Следва злополука с още пет коли. Сценарият планува огромен брой ранени, както и затиснати пасажери.

Екипите на терен упражняват гасене на пожара, избавяне на потърпевшите и превозването им до болнично заведение.

Тунелът е с дължина 775 м и през 2017 година беше ремонтиран, тъй че да разрешава бърза реакция при случай.

Движението в тръбата посока Варна ще бъде затворено за придвижване до 15.00 часа. Трафикът ще се прави в двете посоки в тръбата за София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР