Мащабно учение на аварийните екипи на Столичната община се проведе

...
Мащабно учение на аварийните екипи на Столичната община се проведе
Коментари Харесай

Учение на Столичната община край Панчарево учи как се реагира при природни бедствия

Мащабно обучение на спешните екипи на Столичната община се организира през днешния ден на полигона в Панчарево, съобщи БГНЕС.

„ Армията постоянно е откликвала на потребностите на популацията във връзка с предварителна защита и битка с бедствия и повреди, само че ние не можем да развиваме особено качества единствено за тази задача. Именно по тази причина кооперирането с Министерство на вътрешните работи, със Столична община е доста значимо и това се видя най-много при наводненията в Карловско. “ Това съобщи адмирал Емил Ефтимов, началникът на защитата, по време на представянето за първи път на провеждащия се модул “Колективни средства за отбрана ” проведен от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община ".
 
 БГНЕС

“Преди пет години създадохме първия и единствен до в този момент столичен полигон за образование на деца за реакция при разнообразни бедствия и рецесии. За пет години към 6 000 деца минаха през образования от тук, модулите ги създавахме поредно , а от през днешния ден към този момент имаме и нов модул за образование за потреблението на групови средства за отбрана, който модул съставлява ново бомбоубежище, което цели да покаже на децата по какъв начин да реагират при повреда. ”, разяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова . Тя поздрави и раздаде грамоти и на спешните екипи на Столична Община за присъединяване в интернационалния план “Баланс ”, провел се в Черна гора за образование по попречване на последствията от трусове на Западните Балкани.

“Най-важното е да има съгласуваност, Президентът Радев, Министерство на вътрешните работи, както и Министерството на защитата са щастливи, че съумяха да дават на спасителките ни екипи опцията да пътуват до Черна гора със аероплан “Спартан ” и аз съм горда, че вие представяте страната ни по този метод. Най-важна е предварителната защита и с помощта на вас тя се реализира ”, разяснява още Фандъкова.

Директорът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община Красимир Димитров, адмирал Емил Ефтимов, началникът на защитата, заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова, както и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подчертаха потребността от взаимоотношение сред институциите. “Заедно с Министерство на вътрешните работи и с Министерството на защитата сме един екип и това се видя с образованието в Черна гора, където чиновниците на Министерство на вътрешните работи бяха компактно до нас и там получихме най-високата оценка в Европейски Съюз за бърза и точна реакция. Нашите лагери и дейности бяха на извънредно високо равнище, тъй че благодаря на Президента Радев както и на другите институции за напъните, които поставиха ние да пристигнем в Черна гора с военнотранспортните самолети. ”, означи още Красимир Димитров.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР