Мащабно разследване на три етапа в периода 2017-2018 година направили

...
Мащабно разследване на три етапа в периода 2017-2018 година направили
Коментари Харесай

От БАБХ се похвалиха с разследване срещу двойния стандарт при храните

Мащабно следствие на три стадия в интервала 2017-2018 година създали от Българската организация за сигурност на храните, с цел да открият има ли двоен стандарт при храните. Проучването посочило, че има, оповестиха през днешния ден от организацията.
Резултатът от направените проучвания на Агенцията регистрира доктор Любомир Кулински от БАБХ на конференция. Още през 2017-а организацията почнала изследвания на " феномена двоен стандарт ". Взети били проби от прани в България и в други членки на Европейски Съюз - идентични като произвеждане, опаковки и название.
Сравнявани са 30 продукта от Германия и Австрия. Анализът на наличието в 7 продукта посочил разлики, при някои от които основни. В 15 от изследваните 30 продукта, стоките били по-евтини в Европа, в сравнение с в България. В края на 2017 година била направена нова подготовка за второ следствие. Взети били 31 проби от 6 храни, а резултатът посочил огромни разлики в цените, както и основни разлики в храните.
Трети стадий на следствие обхванал интервала от февуари до април 2018 година Взети били 51 проби от 4 страни. От проучването БАБХ разкрили друг състав в 13 продукта. Така стигнали до констатацията, че има основни разлики в състава на продуктите и феноменът двоен стандарт на храните съществува.
От организацията оповестиха, че се надяват Комисията за отбрана на потребителите да предприеме ограничения против " нелоялните търговски практики ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР