Мащабни рокади в МВР. Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви смяната

...
Мащабни рокади в МВР. Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви смяната
Коментари Харесай

Рокади в МВР: Сменят началниците на 7 управления в София, Пловдив и Кюстендил също с нови шефове

Мащабни рокади в Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи промяната на шефовете на седем районни ръководства в София, от общо 9. Областните дирекции и в Пловдив и Кюстендил също ще имат нови ръководители. В един от случаите са открити нерегламентирани срещи с политически фигури тъкмо преди последните избори.

Подробности вижте във включването на Тихомир Игнатов.

Повод за измененията са многочислени инспекции, осъществени в разрлични интервали от време. Служебният вътрешен министър съобщи, че след изработен разбор и многочислени инспекции е открито, че контролът няма по какъв начин да бъде нараснал без промяната на шефовете на седем районни ръководства в София - от второ до осмо. Според управлението на Министерство на вътрешните работи на тези места са установени недостатъци по организацията, а актуалните ръководители не са могли да управляват чиновниците си.

" Хората, които ще сменим, не са осъществявали чадър върху никого, само че не са осъществявали и нужния надзор, не са открили дейности, които да не доведат до случай като този с Георги Семерджиев и като другия случай с злополуката на Околовръстното ", съобщи Демержиев.

Новите шефове са назначени по предложение на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Предпочетохме този метод пред метода на политическите назначения ", изясни вътрешният министър.

При слаби резултати от управлението на Министерство на вътрешните работи обявиха, че ще последва реакция. На освободените от позициите чиновници ще бъде препоръчана работа в други структури, съгласно техните професионални качества и благоприятни условия.

" Не става въпрос за чистка. Става въпрос за преценка на политическото и професионалното управление. Идеята на тези ротации е да се увеличи контрола, дисциплината и усъвършенства организацията на работа в Столична дирекция на вътрешните работи ", безапелационен беше Петър Тодоров - основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Във връзка със случая,,Семерджиев ", по който започнаха вътрешни инспекции на чиновници в Министерство на вътрешните работи, министър Демерджиев съобщи, че те към момента не са завършили.

" Дисциплинарните инспекции във връзка с над 40 чиновници текат и да очакавайте санкции съгласно тежестта на позволените нарушавания ", съобщи той.

Рокади са направени и отвън София. Досегашният началник на регионалната дирекция в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров е заловен в жестоко нарушаване на разпоредбите за срещи с политически лица и то преди последните парламетарни избори.

" Позволи си да ме излъже непосредствено в очите, че не е осъществил такива срещи. Срещал се е с представители на Политическа партия ГЕРБ - задоволително високопоставени, двама на брой в разнообразни случаи. Неприятното е, че след първия случай питах ясно и тъкмо дали е имало такава среща. Нямах желание към крайни дейности. Това не е неразрешено, само че има ясно написан ред, по който би трябвало да става, с цел да има бистрота, да има изясненост ", съобщи Демерджиев.

В Пловдив досегашният шеф старши комисар Димитър Балев ще бъде заменен по негово искане поради персонални аргументи.

Иван Демерджиев разяснява и тематиката за тестванията за опиати, които се вършат на водачите и уточни, че е приказвал със здравния министър за смяна в наредбата, което ще разреши кръвните проби да се вършат във всяка регионална болница, което ще понижи периода, в който да се извършат тези проучвания.

Според Демерджиев тезата, че тестванията не регистрират вярно, не е вярна. От януари следващата година ще се изследват за алкохол и опиати всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, а освен тези, които карат коли, добави още силовият министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР