Мащабни разследвания за случващото се в енергетиката провежда МВР. На

...
Мащабни разследвания за случващото се в енергетиката провежда МВР. На
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ! Кирил Петков не остана длъжен на Радев за Булгаргаз - Бойко Рашков му помага във войната с президента

Мащабни следствия за протичащото се в енергетиката организира Министерство на вътрешните работи. На брифинг в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков и силовият министър Бойко Рашков бяха безапелационни, че високите цени и усложненията за потребителите са резултат от съответни дейности в държавните структури.

„ Ние сме безусловно сигурни, че промяната на борда (на " Булгаргаз " - б.р.) беше наложителна и аз стоя съществено зад тезата, че в случай че те си бяха свършили работата както би трябвало, покачването от 1 януари нямаше да е +30% “, акцентира министър председателят.

Петков съобщи, че не е поемал задължения към " Възраждане ", а през вчерашния ден с Костадин Костадинов е обсъждано само по кое време експертните групи ще стартират работа. Премиерът добави, че си остава плануваното рухване на зеления документ при 60% имунизирани или при под 5 претовареност на интензивните кревати с заболели от ковид.
свързани новини56556преди 2 часа
" Всякакви рецензии ще идват отвред. Правим го това с единствения интерес да имаме най-ниски цени на газа ", сподели министър-председателят на въпрос за рецензиите от страна на президентския консултант Димитър Стоянов, който упрекна Петков, че лъже за понижената цена на газа.

Вътрешният министър Бойко Рашков също се включи в поддръжка на Петков и разяснява, че първичните упования в Министерство на вътрешните работи са били следствието по „ Хемус “ да е „ неповторим случай “ на отклонение на десетки милиони в държавния бюджет, само че се оказва, „ че надалеч не е по този начин “.

„ Булгаргаз “ е държавна компания, посредством своите дейности и решения е съдействала за актуалното състояние в нашата страна с цените на газа “, акцентира вътрешният министър, като съобщи, че виновни са „ заинтригувани лица “, които обаче „ не са заинтетресовани от ползите на българските жители “.

На процедура с позицията си Рашков се включи на страната на Петков във войната с Радев, който го направи длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

По думите му изцяло сдружението е работело „ срещу ползите на нашата страна, срещу ползите на бизнеса и срещу ползите на българските жители “. От думите му стана ясно, че следва покачване на обвиняване на някогашния шеф Николай Павлов, само че може и други от отстранения мениджмънт да бъдат подведени под отговорност.

Не е инцидентно и държанието на КЕВР. В момента се правят процесуално-следствени дейности във връзка с специалисти от КЕВР “, добави Бойко Рашков.

По думите му е в ход инспекция и във връзка с ПАВЕЦ „ Чаира “, който по думите на Рашков е построен с японски технологии, с цел да поема пиковите часове на денонощието, само че „ в течение на няколко години обратно е бил унищожаван явно с оглед ползите на стопански субекти в нашата страна “.

Пари за общините, само че против инспекции

След като редица общини оповестиха, че не могат да заплащат сметките за уличното си осветяване и ще гасят лампите, министър председателят Кирил Петков уточни, че към този момент е основана работна група на Министерството на енергетиката и Министерството на стопанската система.

Всяка община ще може да показа финансовите си проблеми, с цел да се потърси метод те да бъдат адресирани, само че под изискване: „ Във всяка такава община ще бъде изпратена инспекция на АДФИ, с цел да сме сигурни, че неналичието на средства не е функционалност на непрозрачни публични поръчки “.

Думите му идват на фона на абсурда с големите разлики в платеното по процедури в разнообразни региони на София.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР