Мащабни демонстрации се проведоха днес в много азиатски държави по

...
Мащабни демонстрации се проведоха днес в много азиатски държави по
Коментари Харесай

Мащабни демонстрации в Азия с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд

Мащабни демонстрации се организираха през днешния ден в доста азиатски страни по случай Международния ден на труда, като главните претенции бяха за по-високи заплати и по-добри условия на труд, съобщи Асошиейтед прес.

В Южна Корея над 100 000 души се включиха в най-мащабните демонстрации от експлоадирането на пандемията от КОВИД-19 насам. Двата съществени митинга, проведени от Корейската конфедерация на синдикатите и от Федерацията на корейските синдикати в столицата Сеул, събраха по към 30 000 души.

Участниците желаят повишение на минималната заплата, упорстват да не се облекчават корпоративните санкции за индустриални злополуки и стачкуват против, съгласно тях, водената от управляващите антитрудова политика. Синдикатите винят държавното управление, че под предлог да в профил нередности при активността на профсъюзите в действителност лимитира активността им.

В Северна Корея официозът " Родон Синмун " (Вестник на работниците) излезе в огромна уводна публикация, в която прикани трудещите се да се сплотят към водача на страната Ким Чен Ун, да извършват индустриалните си квоти и до допринесат за общото богатство.

В Индонезия към 50 000 души означиха Международния ден на труда с демонстрации в столицата Джакарта, проведени от Конфедерацията на индонезийските синдикати, сплотяваща 32 профсъюза. Работниците не престават да показват неодобрение от Закона за основаване на работни места, заменил над 70 предходни трудови закона и имащ за цел да понижи бюрокрацията и да притегли повече задгранични вложения. Противниците му настояват, че той облагодетелства бизнеса за сметка на трудещите се и на околната среда.

Тържества по случай 1 май в Япония се организираха през уикинда за пръв път без ограничавания от четири години насам. Премиерът Фумио Кишида взе участие в мигинта в парк в Токио в събота, на който участваха хиляди служащи, политици и синдикалисти. " Тук съм, защото желая да употребявам импулса за по-високи заплати. Най-важната цел на моята политика са по-високите заплати ", съобщи Кишида пред множеството.

Масови манифестации се организираха през днешния ден и в Тайван, Индия и други страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР