Мащабната операция по търсене и спасяване на единия от пилотите

...
Мащабната операция по търсене и спасяване на единия от пилотите
Коментари Харесай

Продължава издирването на един от пилотите на разбилия се в морето гръцки изтребител

Мащабната интервенция по търсене и избавяне на единия от водачите на авариралия гръцки изтребител беше възобновена от сутринта във вторник . Офицерът е в неопределеност, откогато пилотираният от него аероплан, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Капитан Ефстатиос Цитлакидис, на 31 години, управляваше F-4 Phantom, когато самолетът се разруши по време на подготвителен полет на малка височина в границите на обучение , почнало във военновъздушната база " Андравида " в Северозападен Пелопонес.

Вторият водач, 29-годишният Мариос Туруцикас, беше открит мъртъв , откакто тялото му беше извадено от останките на самолета още в понеделник.

Съобщава се, че летците са подали сигнал за помощ и са били в развой на подготовка за катапултиране, когато самолетът е паднал във водите на Йонийско море.

Изтребителят F-4 " Фантом " II  е създаван от американската самолетостроителна  компания " Макдонъл Дъглас "  през 60-те години на XX век. Той е един от главните бойни самолети на Съединени американски щати във Виетнамската война. В доста страни той към този момент е свален от въоръжение . В момента се експлоатира към момента единствено в Гърция, Турция, Иран и Южна Корея. В Гърция към 2021 са останали на въоръжение 18 машини от този вид именно във военновъздушната база " Андравида ". Те са главно осъвременени в Германия след 1997 година.
 Изтребител се разруши в Южна Италия
Изтребител се разруши в Южна Италия

Властите проверяват инцидента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР