Мащабна специализирана акция се проведе на територията на ОДМВР –

...
Мащабна специализирана акция се проведе на територията на ОДМВР –
Коментари Харесай

Спецакция на полицията във Варненско, има много задържани

Мащабна профилирана акция се организира на територията на ОДМВР – Варна на 7 февруари, като част от превантивните ограничения за противопоставяне на битова престъпност, застраховане на пътната сигурност, гарантиране на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони.

В полицейската интервенция участваха чиновници от Районните ръководства във Варна, отделите „ Криминална полиция “ и „ Икономическа полиция “ в ОДМВР - Варна, браншове „ Специализирани полицейски сили “ и „ Пътна полиция “, Зонално жандармерийско ръководство, Регионална дирекция по горите, Регионална инспекция за опазване на околната среда, КЗП, Инспекция по труда и ОДБХ.

Обект на инспекция бяха разнообразни посоки – престъпна, икономическа престъпност, както и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата от водачи на моторни транспортни средства.

В къща в село Старо Оряхово бе арестуван мъж на 42 години, престъпно проявен, осъждан. Срещу него към този момент е с формирано досъдебно произвеждане за разпространяване на наркотични субстанции, като в дома му бяха открити 2 354.66 г марихуана, 302.46 г хашиш; 21.34 г метамфетамин, електронна везна, както и доста други движимости, свидетелстващи за търговията с опиати.

Проверени са общо 1812 индивида и 1234 автомобила и има 62 арестувани лица. Установени са още 49 сборища на престъпно проявени, 19 пункта за изкупуване на боклуци от черни и цветни метали, 49 заложни къщи, 29 автоморги, автосервиза и депа, 31 питейни и увеселителни заведения и 64 търговски обекта. Издирени са 7 лица, оповестени с алена бюлетина и са формирани 164 акта за определяне на административни нарушавания и фишове. Разкрити са 14 закононарушения и са формирани 5 бързи и 15 досъдебни производства. 

Проверена е също комерсиална фабрика за хранителни артикули, а в нея са формирани 6 АУАН, формирано е и досъдебно произвеждане по чл.350 а.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР