Мащабна проверка за нарушители на пътя започва от днес. В

...
Мащабна проверка за нарушители на пътя започва от днес. В
Коментари Харесай

МВР, АПИ, НАП и Агенция „Митници“ погват неизрядните шофьори

Мащабна инспекция за извършители на пътя стартира от през днешния ден. В нея са ангажирани редица институции, измежду които Министерство на вътрешните работи, АПИ, Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “. Координацията се прави от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Контролът ще става ежемесечно в границите на еднодневни акции. Първата стартира в 9:30 тази заран на Автомагистрала „ Тракия ”.

„ Това е изчерпателен надзор. Целта е да се промени държанието и отношението към сигурността на придвижване по пътищата. Ще се ревизират всички типове транспортни средства ”, обясни  пред NOVA Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”.

Причина за засилените инспекции са зачестилите пътни катастрофи у нас, както и растежът на случаите на водачи, хванати след приложимост на алкохол и опиати зад кормилото.



Според Светослав Васев от ДАБД споделя, че по едно и също време могат да се стопират товарни и леки коли, като се правят разнообразни по тип инспекции.

Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР