Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция,

...
Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция,
Коментари Харесай

Разкриха мащабна престъпна група за трафик на мигранти


Мащабна интервенция се организира на територията на България, Белгия, Франция, Холандия и Англия за обезвреждане на проведена незаконна група, настояща на територията на петте страни и нелегално превеждаща непознати жители от страните Афганистан и Пакистан в страни от Европейския съюз.

Групата е превозвала противозаконните мигранти с коли, в които имало и зградени специфични тайници за транспортираните лиц а, за да не бъдат открити при осъществяване на проверк и от граничните управляващи.

Събират се доказателства и за " пране на пари " от същата незаконна група.

Разследването против групата е почнало през 2016 година във Англия и Холандия , които са открили, че активността на групата се реализира и на територията на други три страни в Европейски Съюз. В България следствието против групата е почнало при започване на месец март 2017 г . от Специализираната прокуратура. Операцията е подкрепена от Европол, която е предоставила информация за особеностите при следствието в другите правни системи.

На територията на България, под управлението на Специализираната прокуратура, се организират процесуално-следствени дейности на територията на градовете София, Ловеч и Враца . До момента са осъществени 24 претърсвания , 17 от които с авансово позволение на Специализирания углавен съд, а 7 при изискванията на необходимост.

До момента са арестувани общо 42 лица. В България са арестувани 7 лица, в осъществяване на издадени европейски заповеди за арест по искане на Белгия и Франция. В Белгия са арестувани 13 лица, а във Англия арестуваните лица са 22. Действията не престават, декларират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР