Мащабна операция на германската полиция сред крайнодесни групи и заговорници

...
Мащабна операция на германската полиция сред крайнодесни групи и заговорници
Коментари Харесай

Разбитата в Германия група подготвяла държавен преврат


Мащабна интервенция на немската полиция измежду крайнодесни групи и заговорници докара тази заран до разтрошаване на клетка, възнамерявала атентати по-специално против Бундестага, долната камара на Народното събрание. Това заяви прокуратурата, представена от Франс прес.

В цялата страна бяха задържани 25 членове на придвижването " Граждани на райха " (Reichsbuerger). Те са обвинени по-специално в " съответна подготовка за принудително навлизане на дребна въоръжена група в немския Бундестаг ", осведомиха прокурорите в известие.

" Подозираме, че е било планувано въоръжено нахлуване против конституционните органи ", разяснява в Туитър министърът на правораздаването Марко Бушман, като загатна за " обширна антитерористична интервенция ".

A large-scale police special operation to suppress right-wing extremist activities takes place in.

It is reported that members of the far-right Reichsbürger movement were planning a coup d'état. 25 people have already been arrested, reports Die Zeit.
— NEXTA (@nexta_tv)
Близо 3000 чиновници на реда реализираха над 130 обиска в Германия.

Освен 25-те задържани лица се проверяват още 27 обвинени, че членуват в незаконната клетка. Разследващите следва да открият дали са подготвяни дейности, представляващи държавна измяна, уточни прокуратурата.

Сформирана не по-късно от края на 2021 година, клетката има " за цел да преобърне държавния ред в Германия и да го замести с някаква лична форма на страна " – план, който би могло да бъде сбъднат единствено " посредством потребление на военни и насилствени средства против представителите на страната ", прибавиха прокурорите от Карлсруе, които са натоварени с каузи, засягащи държавната сигурност.

Германия постоянно арестува крайнодесни заговорници, само че съгласно медиите в страната това е една от най-мащабните интервенции в историята за възпрепятстване на опит за държавен прелом, отбелязва ТАСС.

Пучистите са основали сходен на държавно управление " съвет ", също и военно крило. Терористичната организация ефективно е вербувала последователи, в това число хора от силовите структури на Германия. Тя е била огромна и разклонена – в нея са членували правоприемник на пруските князе, политик, високопоставени военни и бойци от специфичните сили, прибавя организацията.

Говорител на немското военно контраразузнаване удостоверил за ДПА, че измежду обвинените има боен от Бундесвера и неколцина резервисти.

По данни на немските управляващи обвинените, основно наследственият княз на рода Ройс-Хайнрих Тринайсети, подпомагани от съветската гражданка Виталия Б., се свързали с представители на Русия, само че не получили утвърждението на Москва, добавя ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР