Мащабна акция на криминалисти от РУ-Горна Оряховица срещу наркоразпространението. Иззети

...
Мащабна акция на криминалисти от РУ-Горна Оряховица срещу наркоразпространението. Иззети
Коментари Харесай

Акция срещу наркоразпространението в Горна Оряховица


Мащабна акция на криминалисти от РУ-Горна Оряховица против наркоразпространението. Иззети са над 60 грама марихуана, амфетамин и метамфетамин. Образувани са четири бързи и едно досъдебно производства, на един от арестуваните е наложена мярка до 72 часа

Полицейската интервенция на територията на РУ-Горна Оряховица е почнала още в петък следобяд и е траяла до ранните утринни часове в събота. В хода й е спрян за инспекция лек автомобил «Опел Тигра», ръководен от 36-годишен локален гражданин, регистриран за обири. В колата пътувал и 23-годишен негов съгражданин. Полицейските чиновници забелязали, че той пуснал зад седалката на лидера плик, в който е открито, че има към 2 г тревиста маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. Последвало задържането на двамата мъже и формиране на досъдебно произвеждане по случая. 

23-годишният е притеглен, като обвинен, а пред униформените водачът признал, че е закупил дрогата от 39-годишен от Горна Оряховица, осъждан за закононарушения, свързани с опиати. Криминалистите бързо открили адреса на който рецидивиста – парцел в местността «Под арбанашко бърдо». При типа на униформените той се заключил в жилището и отказал да извърши полицейско предписание да отвори вратата. 

След подхванати професионални дейности криминалистите проникнали в жилището и задържали стопанина. Установили, че е опитал да изгори в печката пакет със суха тревиста маса. Общото количество на откритата и конфискувана дрога е: 20 грама марихуана и 8 грама метамфетамин. След 24-часовото полицейско задържане, с предписание на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане. 

В региона към алеята за хижа «Божур» в Горна Оряховица полицейски екипи изврършили инспекция на лек автомобил «Опел Корса», ръководен от 18-годишна локална жителка. На предната седалка на колата полицейските чиновници намерили пликче с към 0,5 грама амфетамин, дамата е арестувана, а по случая - формирано бързо произвеждане. 

В хода на полицейска интервенция бил засечен и 36-годишен от Лясковец, регистриран за разпространяване на наркотични субстанции. От него е конфискувана кутия от сладолед, в която имало 15 грама марихуана. Пред униформените той признал, че е закупил дрогата от 39-годишния рецидивист. По случая е стартирано бързо произвеждане. 

29-годишен от Горна Оряховица също попаднал в полезрението на криминалистите. Той бил арестуван в жилищен блок в кв. «Пролет», до момента в който предложил на двама свои клиенти близо 30 г марихуана. Той бил арестуван, а по случая - формирано бързо произвеждане.

Действията по документирането на незаконната активност на арестуваните продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица и Окръжна прокуратура – Велико Търново.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР