Мащабен ремонт на общинската болница Иван Раев“ стартира в началото

...
Мащабен ремонт на общинската болница Иван Раев“ стартира в началото
Коментари Харесай

Кметът на Сопот дава рамо на болница за мащабен ремонт

Мащабен ремонт на общинската болница „ Иван Раев “ започва при започване на идната седмица. Той обгръща както саниране на постройката, което ще я направи енергийно ефикасна, по този начин и вътрешен ремонт на кабинетите и болничните стаи. Здравното заведение е общинска благосъстоятелност и е профилирано за долекуване и дълготрайно лекуване, като най-често става въпрос за продължение на лекуване след инсулти. След отделянето на Сопот като независимо община през 2003 година то не е получавало поддръжка от локална власт. Не са правени и усъвършенствания по постройката, в която се намират кабинети на персоналните лекари и на лекари експерти. Намеренията на сегашната администрация за развиване на здравните услуги бяха доказани от кмета на общината Деян Дойнов на общоградско заседание. Миналата вечер той регистрира своята активност през трите години от мандата си пред съгражданите си.

За идния ремонт сегашната администрация даде 300 000 лв. от своя бюджет на болничното заведение, а преди броени дни, по предложение на кмета локалният парламент гласоподава от общинския бюджет на болница „ Иван Раев “ да бъдат предоставени 100 000 лв. като безлихвен заем. Средствата ще се употребяват за погасяване на отговорности на болничното заведение към локалната хазна. Общинските съветници утвърдиха предлагането.

Общината е в положително финансово положение, тя има отговорности към снабдители в размер на 150 000 лв. и вземания към 600 000 лв.. Обслужването на заем в размер на 1 500 000 лв. е по график, съобщи заместник-кметът Николай Новаков. Това дава опция още при започване на последваща година общината да даде още 300 000 лв. на общинската болница. В същото време в постройката на здравното заведение ще бъде построен дежурен кабинет за неотложна помощ за жителите на Сопот и Анево.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР