Мащабът на руската схема сварил неподготвена Световната антидопингова агенция (WADA).

...
Мащабът на руската схема сварил неподготвена Световната антидопингова агенция (WADA).
Коментари Харесай

Мащабът на руската схема сварил неподготвена Световната антидопингова агенция

Мащабът на съветската скица сварил неподготвена Световната антидопингова организация (WADA). Това съобщи президентът на организацията Крейг Рийди по време на международната конференция за допинга в спорта.

По думите му това е било най-тежкото тестване освен за него като президент, а и въобще в историята на WADA.

" Най-лошият случай на срив в системата по време на ръководството ми или като цяло за антидопинговото придвижване е Русия ", сподели Рийди, представен от " Ройтерс ". Той съобщи, че равнището на операциите е било " невиждано ", а WADA е била сложена под голямо напрежение да пази ползите на чистите спортисти.

" Това, което той (скандалът) ни сподели, когато избухна, беше, че не бяхме готови да се оправим с толкоз огромна стратегия ", сподели Рийди, чийто мандат изтича в края на декември.

Руската антидопингова организация (RUSADA) беше осъдена през 2015 година, откакто WADA откри доказателства за огромна скица за допинг в Русия, в която взе участие и страната. Заради абсурда Русия беше отстранена от олимпийските игри в Рио 2016. На зимните игри в Пьонгчанг 2018 позволените съветски спортисти се състезаваха под безпристрастен байрак.

Миналия септември WADA възвърне правата на RUSADA, откакто получи изисканата информация от московската лаборатория, и понесе доста рецензии. Наскоро Световната антидопингова организация разгласи, че са видяни нередности в получените данни. Това слага Русия пред угрозата да получи ново наказване.

" Спортистите чакат от нас в WADA да наложим напън. Очакват разпоредбите да бъдат затегнати ", сподели Рийди.

На 1 януари отпред на WADA ще застане министърът на спорта на Полша Витолд Банка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (280)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР