Мащабът на китайската цифрова икономика е нараснал до 50,2 трилиона

...
Мащабът на китайската цифрова икономика е нараснал до 50,2 трилиона
Коментари Харесай

Цифровата икономика на Китай е нараснала до 50,2 трилиона юана през 2022 г.

Мащабът на китайската цифрова стопанска система е повишен до 50,2 трилиона юана (около 7,25 трилиона долара) през 2022 година Делът на цифровата стопанска система в Брутният вътрешен продукт на страната е повишен до 41,5%, с номинален напредък на годишна база от 10,3%. Това я слага на второ място в света, демонстрират данните от отчет, показан на 6-ата среща на върха „ Цифров Китай “, която се организира в град Фуджоу, провинция Фудзиен в Източен Китай. Темата на тазгодишния конгрес е " Ускоряване на построяването на дигитален Китай за поощряване на модернизацията в китайски жанр ".

Цифровата стопанска система на страната се трансформира в главен мотор на растежа за страната, която върви към рационализация. До края на 2022 година Китай е пуснал в употреба 2,31 милиона 5G базови станции, а броят на потребителите на 5G в страната е достигнал 561 милиона, което съставлява повече от 60% от общия брой в света.

Към форума беше намерено и ревю, на което бяха показани най-новите нововъведения в областта на новите технологии в Китай. Освен това бяха показани безпилотни трактори, селскостопански дронове и редица други технологии в региона на земеделието. Цифровите технологии, прилагани в селското стопанство, могат да оказват помощ за освобождение на работна ръка и възстановяване на успеваемостта.

Друг доста удобен бранш в региона на цифровото развиване на страната е културата и туризма, най-много запазването на културните реликви. Цифровите технологии могат да оказват помощ да се разчупят рестриктивните мерки на физическото пространство, като доста туристически и културни реликви към този момент напълно са цифровизирани и елементарно налични за всички фенове на историята в онлайн пространството.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР