Машинното гласуване свърши немалко работа, осигурявайки по-честен вот и по-малко

...
Машинното гласуване свърши немалко работа, осигурявайки по-честен вот и по-малко
Коментари Харесай

Вигенин за въоръжаването на Украйна: Има граници, които не трябва да се преминават

Машинното гласоподаване свърши значително работа, осигурявайки по-честен избор и по-малко купени гласове. От дурга страна обаче забелязахме някои недостатъци от позиция на изборната интензивност и вътрешния боязън измежду някои гласоподаватели да гласоподават поради страха от машините. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по отношение на концепцията да се върне гласуването с хартиени бюлетини на избори.

,,Причините да има по-малки купени гласове е освен в машинния избор, само че и тъй като Министерство на вътрешните работи свърши своята работа. Смятам, че при съответна работа на институциите и хартиените бюлетини няма да върнат купения вот'', добави депутатът.

По отношение на дебатите за избор на шеф на Българска народна банка Вигенин прикани Има Такъв Народ да отдръпна кандидатурата на Любомир Каримански и бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да го поддържат, в случай че се стигне до гласоподаване в пленарна зала.

Дебатите към Българска народна банка сътвориха съществено напрежение в обединението и чувство за неустойчивост. Не имам вяра обаче, че едно кадрово решение ще събори обединението. Но в случай че бъде определен Каримански, това ще бъде проблем. Не разбирам упорството на тази кандидатура, в случай че останалите три партии не са впечатлени от нея. Но към момента има опция и се надявам тя да бъде оттеглена, с цел да излъчим обща кандидатура. Ние няма да гласуваме за Каримански, разяснява по тематиката Вигенин.

Относно изпращането на оръжие за Украйна той акцентира, че за Българска социалистическа партия това е доста сериозен въпрос.

Не разбирам упорството да продължаваме да разясняваме тази тематика. Нашата взаимност е потвърдена по други способи. Има граници, които не би трябвало да бъдат преминавани, това не е волност на Българска социалистическа партия. Общественото мнение в голямото си болшинство е срещу изпращането на военна помощ. България е подкрепила всички ограничения на Европейски Съюз в интерес на Украйна, одобряваме и огромен брой емигранти от Украйна. За нас изпращането на оръжие е алена линия, която не можем да преминем, изясни Кристиан Вигенин.

По тематиката със Северна Македония зам.-председателят на Народно събрание увери, че договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз ще стартират тогава, когато е безусловно несъмнено, че българският интерес е предпазен.

Няма да създадем компромис по този въпрос, защото Северна Македония също е една от алените линии, означи Вигенин.

На финала той разгласи, че стартират съвещания по актуализацията на бюджета, с цел да може страната ни да се оправи с инфлацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР