Машинно гласуване на местните избори през есента няма да има.

...
Машинно гласуване на местните избори през есента няма да има.
Коментари Харесай

Окончателно: Без машинно гласуване на местните избори

Машинно гласоподаване на локалните избори през есента няма да има. Депутатите одобриха на второ четене промени в Изборния кодекс.

Текстовете бяха предложение от ГЕРБ, а с тях на избор за локална власт ще се гласоподава единствено с хартиени бюлетини, а машини ще се употребяват на избори за парламент, европарламент и президент. Движение за права и свободи застана зад предлагането. За цялостното машинно гласоподаване се застъпиха от Българска социалистическа партия. Червените влязоха в изострен спор с ГЕРБ.

" Ние въведохме 3 000 машини за евроизборите, похарчихме 7,5 млн. лева, осигурихме гласоподаване посредством машини, само че отчетохме и редица недостатъци в това гласоподаване. Това, че не разрешават в действителност да бъдем сигурни в това, че машината не може да бъде манипулирана, тъй като би трябвало по някакъв метод софтуера да бъде предпазен. Ние тук отчитаме като проблем ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ръководещите Даниела Дариткова.

" Вашата съществена цел е точно служебна победа на локалните избори. Започнахте с единия лев, а в този момент отиваме и към машинното гласоподаване. Това е вашата същина. Вие сега преразпределяте властта и желаете посредством локалната власт да гарантирате по-късно и успеха си на идните парламентарни избори ", сподели Драгомир Стойнев, заместник-председател на алените в Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР