Масажът е един от най-отпускащите и отморяващи удоволствия, на които

...
Масажът е един от най-отпускащите и отморяващи удоволствия, на които
Коментари Харесай

Ползите от масажа на главата

Масажът е един от най-отпускащите и отморяващи удоволствия, на които ни се желае да можехме да се отдаваме по-често. Хубавото е обаче, че даже когато нямаме опция да посетим професионален салон, можем да с създадем мини терапия вкъщи.

Един от лесните способи е постоянно да си вършим масаж на скалпа.

За разлика от масажите на гърба, тук не ни е нужна кой знае каква мощ, тъй като нямаме разнообразни групи мускули. Също като всяка друга част на тялото ни обаче, и скалпът ни има способността да " задържа " напрежение.

Обикновено то е съсредоточено в зоните зад ушите, малко над челото и в задната част на врата, а аргументите за него са стрес и неправилна поза, разясняват от Mind Body Green. Лекият масаж на скалпа с възглавничките на пръстите за към 3-4 минути вечер ще ни помогне да го разтоварим.

Той е потребен и за здравето на косата. Масажът усъвършенства циркулацията на кръвта и насища с О2 тази част на тялото. Ако прибавим натурални и етерични масла, можем в допълнение да подхраним косъма.

Сред останалите изгоди от масажа на скалпа, които изданието споделя, са намаляването на хормоните на напрежението, повишението на имунитета, както и намаляването на главоболието. Можем да го вършим по време на миене на косата или просто ежедневно да имитираме " миене на косата " на изсъхнало.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР