Мързеливото око засяга пет на сто от децата и е

...
Мързеливото око засяга пет на сто от децата и е
Коментари Харесай

Все повече първокласниците страдат от късогледство в София

" Мързеливото око " визира пет на 100 от децата и е доста подло, тъй като родителите не могат да разпознаят това положение, което пък води до закъсняване в диагностиката, добави той. При диагностициране на " мързеливо око " при дете над 10-годишна възраст съвсем нищо не можем да създадем, с цел да му помогнем, добави проф. Оскар. " Мързеливо око " в 80 на 100 от случаите визира единствено едното око. Мозъкът стопира да възприема облика от окото, което се криви, изясни той и подсети на родителите да заведат децата си на профилактичен обзор още на шестмесечна възраст.

Обсъжда се опцията да се разшири спектърът на прегледите измежду деца , сподели още проф. Оскар и добави, че евентуално ще се осъществят такива стратегии за проучване равнището на слуха, за съществуване на гръбначни изкривявания, на наднормено тегло.

Кампанията се финансира от бюджета на Столична община и се надяваме и отсега нататък стратегиите за профилактични прегледи да се запазят, сподели кметът Йорданка Фандъкова. По самодейност на Столична община преди години стартира първата профилактична стратегия, като се съсредоточихме върху стратегиите за профилактика и предварителна защита на рак на млечната жлеза, напомни тя. По думите ѝ по тази стратегия са прегледани над 27 хиляди дами, като при доста от тях са открити разнообразни стадии на заболяване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР