Марципанът често е пренебрегван, що се отнася до приготвянето на

...
Марципанът често е пренебрегван, що се отнася до приготвянето на
Коментари Харесай

Три неустоими сладки изкушения с марципан

Марципанът постоянно е подценяван, що се отнася до приготвянето на разнообразни сладки изкушения. Истината е, че той може да е съществена съставна част, която да придаде неизразим и друг усет на всичко, в което бъде прибавен. Тук ще намерите три неустоими сладки изкушения с марципан. Ето ги и тях:

Бисквитки с марципан

Необходими артикули: 2 дребни яйца, 120 г захар, 125 г масло, 100 г тънък бадемов марципан, 1 ч.л. бакпулвер, 100 г нарязан на дребни кубчета шоколад, 170 г брашно, 1 к.л. бадемова есенция

Начин на подготвяне: Фурната се загрява авансово на 170 градуса. Яйцата, захарта и маслото се смесват. Бъркат се с вилица до приемането на каша. Добавят се частите шоколад, есенцията и настърганият на едро ренде марципан. Разбърква се добре. Добавят се брашното и бакпулверът. Омесват се с лъжица, до момента в който сместа поеме брашното.

От тестото се късат части и се оформят на топчета. Редят се в тава и се покриват с хартия за печене. Бисквитите се пекат във фурната на междинна скара за към 12-15 минути.

Сладки с марципан

Необходими артикули: 200 г меко масло, 80 г пудра захар, 1 яйце, 200 г бадемов марципан, 300 г брашно, 1 равна ч.л. бакпулвар, 100 г естествен шоколад, 100 мл течна сметана, 20 г масло

 Сладки с марципан

Начин на подготвяне: Маслото и захарта се разрушават с миксер до приемане на крем. Добавят се яйцето и настърганият на ситно марципан. Бъркат се до приемане на гладка примес. Добавя се брашното с бакпулвера и се меси меко тесто.

Тавата се покрива с хартия за печене. От тестото се вършат топчета с размера на орех. Подреждат се в тава на разстояние 2 см едно от друго. С помощта на коркова запушалка от вино се вършат вдлъбнатини в топчетата.

Фурната се загрява на 170 градуса. Тавата се поставя и се пече за към 12-15 минути или до момента в който порозовеят.

Следва подготвяне на пълнежа. Сметаната, шоколадът и маслото се загряват. Сместа би трябвало да е задоволително гореща, с цел да се разтопят шоколадът и маслото, само че не и да кипи. Разбърква се до приемане на хомогенна примес.

Полученият заряд се изсипва в пош или в найлоново пликче, на което се реже единият ъгъл. Предварително направените вдлъбнатини на сладките се пълнят с още течния заряд. Оставят се да се охладят и се поръсват с пудра захар. Съхраняват се с добре затворена кутия.

Ролки, цялостни марципан

Необходими артикули:

За тестото: 250 г брашно, 1 ч.л. канела на прахуляк, щипка сол, 50 г пудра захар, 1 яйце, 1 жълтък, 150 г студено масло

За пълнежа: 400 г бадемов марципан, 100 г тънко надробен недопечен шам фъстък, 50 г пудра захар, 2 - 3 с.л. течна сметана

За глазурата: 2 с.л. ром, 100 г пудра захар, 2 с.л. нарязан шам фъстък за поръсване

 Марципан

Начин на подготвяне: Първо се подготвя тестото. В купа се смесват брашното, канелата, пудрата захар и солта. В средата се прави кладенче, в което се сипват яйцето и жълтъкът. Маслото се реже на дребни късчета и се прибавя към брашното. Полученото се размесва на безпрепятствено и лепкаво тесто. Слага се в найлонов плик и се прибира в хладилника за към час.

Следва приготвянето на марципана. В купа се смесват накъсаните късчета марципан, шам фъстъкат и пудрата захар. Съставките се смесват с ръце. Полученото се разделя на 4-6 равни части. Всяко от тях се оформя на руло.

Охладеното тесто се разделя на толкоз части, колкото марципанови рула са се получили. Всяко от тях се разточва на тънка кора, която да загърне марципановите ролки. Маслените кори се мажат с малко сметана. Върху всяка от тях се поставя руло марципан и се завива. Тестото се завива в двата края, тъй че да покрие изцяло марципана.

Фурната се загрява на 170 градуса. Рулата се пекат за към 15-20 минути.

За глазурата в купичка се смесват ромът и пудрата захар. Топлите ролки се поливат с получения сос и се поръсват с натрошен шам фъстък. Ролките се охлаждат изцяло и се нарязват на части.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР