Мартин Стоянов от Враца направи първия си тест с "Формула",

...
Мартин Стоянов от Враца направи първия си тест с "Формула",
Коментари Харесай

12-годишният картинг пилот Мартин Стоянов от Враца направи първия си тест с Формула /снимки/

Мартин Стоянов от Враца направи първия си тест с "Формула ", научи организация BulNews.
Малкият врачанин е единствено на 12 години, а към този момент има зад тила си кариера на същински картинг водач.
Той е роден на 3 април 2009 в града под Околчица, само че от 2016 година живее със фамилията си във Швейцария. Марти от дребен демонстрира увлечение към всичко на колела.
На 4-годишна възраст стартира да кара картинг, само че фамилията му не желае да го притиска да стартира да се състезава. През 2017 година той съумява да убеди фамилията си, че е подготвен и първото му съревнование е на 1юли същата година, а доста скоро в третото си съревнование той печели и първия си подиум.
Сезон 2018-та за него започва с първата му победа на закрита писта в Швейцарската Картинг Лига. Тогава Мартин е най-младия и некомпетентен водач, само че все пак съумява да приключи 3-ти в шампионата. Той печели 2 победи и 6 подиума от девет надпревари.
През същата година фамилията му купува и първия спортен карт за клас "Мини 60 ". С този си карт той прави дебют на открита писта в Капелен Трофи. Тогава Марти финишира втори в първото си съревнование.
От трите надпревари в Капелен Трофи, в които той взе участие, Марти печели две 2-ри и едно 3-то място.
През 2019-та резултатите му доста се усъвършенстват. Момчето се състезава в няколко разнообразни шампионата с разнообразни картове, само че във всеки един от тях той съумява да завоюва пол-позишъни и победи!
В DAI-трофи Марти приключва на 5-то място в общото класиране и първи измежду новаците макар, че пропуща два старта.
В Швейцарско-Италианския EasyKart шампионат Марти е трети и още веднъж най-хубав измежду дебютантите в шампионата.
Сезон 2019-та приключва с още една доминантна победа в 12-те часа на Рогвил. В дебюта си в надпреварите по издръжливост Мартин съумява час след час да усъвършенства върха на пистата, като от самото начало демонстрира отлична издръжливост и неизменност, като най-после финишира с най-хубава обиколка, която е по-бърза с цяла секунда от най-хубавата обиколка на останалите водачи.
Едно нещо е несъмнено, Мартин ненавижда от дън душа да губи. Това го стимулира да се стреми да търси усъвършенстване във всеки един тънък подробност от уменията си с цел да реализира задачата си, а точно - да побеждава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР