Мартин Дамянов е новият водач в класирането на ITL. Това

...
Мартин Дамянов е новият водач в класирането на ITL. Това
Коментари Харесай

Мартин Дамянов е новият №1 в класирането на ITL

Мартин Дамянов е новият лидер в класирането на ITL. Това се случи, откакто той завоюва седмия вечерен шампионат на организацията, провел се в тенис академия " Каратанчева ", с цел да стане №1.

Това е и най-сериозното отличие в кариерата на Дамянов, който завоюва наградата за най-прогресиращ състезател през предходната година. По всичко обаче проличава, че Мартин е квалифициран задоволително добре, с цел да нападна и крайното №1 през 2022-а година. На финала на шампионата той съкруши с поврат Едиз Батран, който продължава да няма извоюван трофей от три години насам.

Срещата започва с превес на Батран, като през първата част Мартин допускаше леки неточности. Едиз завоюва първата част с 4:0, но във втория сет функциите се обърнаха. Дамянов заигра много-уверено и накара Батран да позволява много грешки, което носеше позитиви на новия първенец. Мартин завоюва втората част и мачът трябваше да се реши с шампионски тайбрек, който стартира равностойно и двамата редуваха при извоюваните точки. В средата на тайбрека темпото при Батран спадна съществено, а това беше позитивно за противника му.

Мартин затвори срещата при 0:4, 4:0 и 10:5, след което поздрави противника си за отпора, който му даде във финала.

В категория 250 пък победител стана Васил Досев, който съкруши Николай Атанасов в два сета. При начинаещите пък в категория 125 победител стана Стефан Аврамов. 

Любопитна нота за тримата спечелили е, че това са техни върхови достижения в тура. Вечерните шампионати не престават с осмото издание, което стартира през тази седмица с категория 125, където 36 начинаещи се записаха за шампионата в тенис клуб 15:40. 

Резултатите и класирането може да видите на уеб страницата на лигата - www.interactive-tennis.com

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР