Мърсисайдци не оставиха шансове на Спарта за 6:1 на Анфийлд

...
Мърсисайдци не оставиха шансове на Спарта за 6:1 на Анфийлд
Коментари Харесай

Машината Ливърпул вкара 4 гола за 7 минути на чешкия шампион

Мърсисайдци не оставиха шансове на Спарта за 6:1 на " Анфийлд "
Страховито! Само по този начин може да се опише представянето на Ливърпул в реванша от Лига Европа против Спарта Прага на " Анфийлд ".

Мърсисайдци забиха впечатляващите 4 гола единствено в границите на 7 минути във вратата на чешкия първенец и се класираха без проблем за ¼-финалите.

Реваншът бе протоколен за Ливърпул, който имаше задатък от 5:1 след първия мач.

Въпреки това обаче домакините стартираха вихрено и до 14-ата минута към този момент водеха с 4 гола след точни попадения на Дарвин Нунес, Боби Кларк, Мохамед Салах и Коди Гакпо. Като забавното е, че младокът Кларк стана 20-ият състезател на британския гранд, който съумява да се разпише през сезона - в действителност впечатляващо достижения.

След канонадата отборът на Клоп смъкна оборотите, с цел да резервира сили за тежката борба за купата в Премиърлийг, където е на второ място - с равни точки с водача Арсенал.

В края на първата част гостите стигнаха до почетен гол, само че единствено с цел да получат още две попадения при започване на второто полувреме посредством Гакпо и Собослай за крайното 6:1.

Жребият за ¼-финалите на всички европейски шампионати е в петък.

Напред продължава и различен от любимците за трофея - Байер Леверкузен. Тимът на Чаби Алонсо реализира извънредно трагична победа с 3:2 над Карабах и си подсигури място на четвъртфиналите.

Само преди седмица " аспирините " трябваше да изравняват от 2:0 до крайното 2:2, а довечера направиха същото, само че постигайки цялостен поврат, който ги прати напред. Всички попадения в мача паднаха през второто полувреме, когато азербайджанският отбор поведе с голове на Абдела Зубир (59) и Жуниньо (67), а сред тях от игра бе отхвърлен Елвин Джафаркулиев. Джереми Фримпонг (72) понижи, а два гола на Патрик Шик (90+3, 90+6) в добавеното време в последна сметка подпечатаха триумфа за лидера в Бундеслигата.

В идната фаза място си обезпечи и Аталанта. Италианският отбор бе приключил 1:1 в първата среща със Спортинг, а на реванша се оказа догонващ в резултата в 33-тата минута. През втората част обаче бергамаските стигнаха до цялостен поврат след голове на Скамака и Лукман, като завоюваха с дуела с 2:1.

Рома също продължава напред след загуба с 0:1 от Брайтън на реванша, само че успеха с 4:0 в първата намира се оказа предостатъчна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР