Марсел Хиршер спечели 58-а победа в Световната купа по ски

...
Марсел Хиршер спечели 58-а победа в Световната купа по ски
Коментари Харесай

Хиршер се изравни с Херман Майер и Стенмарк по победи в един сезон

Марсел Хиршер завоюва 58-а победа в Световната купа по ски и приключи по шампионски в последната конкуренция в гигантския слалом. Австриецът, който предварително си обезпечи за седми път Големия бистър глобус, както и дребните купи в гигантския слалом и слалома, беше най-бърз в Оре. Той мина двата манша с време 2:13.63 минути, с 23 стотни по-бързо от Хенрик Кристоферсен.

Хиршер завоюва 13-ата си победа през този сезона и шеста в коронната си дисциплинираност. На процедура той беше надвит единствено от Алекси Пинтюро и Матс Олсон. Годината беше още по-добра за австриеца, откакто той завоюва и два златни медала на олимпийските игри – в комбинацията и гигантския слалом. Постижението на Хиршер е още по-впечатляващо, откакто през предишния август той счупи гален по време на подготовка.

" Не чаках да спечелвам толкоз доста след травмата и да се възстановя толкоз бързо. Определено това е най-хубавият сезон в кариерата ми, доста съм благополучен. Мечтая си първо за хубава отмора през лятото, а по-късно да се сготвям и за новия сезон ", сподели Хиршер след финала.

Със спечелването на 13 победи, Хиршер се изравни с Херман Майер (2000-01) и Ингемар Стенмарк (1978-79), които също са го реализирали в границите на един сезон. Той обаче може да стане едноличен №1, в случай че в неделя завоюва и слалома.

Хиршер натрупа стабилен задатък още след първия манш и поведе с 50 стотни пред Виктор Мюфа-Жанде 59 пред Кристоферсен. Във второто втурване австриецът беше по-консервативен и даде четвърти резултат, който обаче му разреши да резервира първото място.

Кристоферсен направи най-силен втори манш, преминавайки трасето за 59.38 секунди, а Мюфа-Жанде трябваше да се задоволи с третото място на подиума. За французина това беше едно осмо класиране измежду първите трима в Световната купа, той има и една победа.

 Хиршер демонстрира Малкия бистър глобус в гигантския слалом.
© Associated Press

Хиршер демонстрира Малкия бистър глобус в гигантския слалом.

След края на надпреварата Хиршер сподели на публиката в Оре и Малкия бистър глобус в гигантския слалом. В крайното класиране в дисциплината австриецът приключи със 720 точки, а Кристоферсен остана с 575. Третият Алекси Пинтюро, който даже не приключи надпреварата, завършва с 329 точки.

В неделния ден е последният старт за сезона - слаломът в Оре.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР