Мароко ще се присъедини към заявката на Испания и Португалия

...
Мароко ще се присъедини към заявката на Испания и Португалия
Коментари Харесай

Мароко също ще кандидатства за домакинство на Мондиал 2030

Мароко ще се причисли към поръчката на Испания и Португалия за домакинство на Мондиал 2030, предава организация “Ройтерс ”. Решението беше показано от Министъра на спорта на страната Шакиб Бен Муса по време на съвещание на Борда на Конфедерацията по футбол на Африка.

Искам да разглася, че Кралство Мароко реши дружно с Испания и Португалия да показа взаимна поръчка за осъществяване на Световните футболни финали през 2020-а година, съобщи Бен Муса.

На 5-и октомври предходната година федерацията по футбол на Испания и сътрудниците им от Португалия предложиха да включат и Украйна в тяхната взаимна кандидатура. Но въпреки и да става дума за събитие за след 7 години, от украинската страна няма по какъв начин да подсигуряват присъединяване. Спортният портал " The Athletic " към този момент заяви в първите месеци на новата година, че Мароко ще размени украинците в взаимната поръчка на двете страни от Иберийския полуостров. Испания и Португалия показаха взаимната си кандидатура през юни 2022-а година.

Няколко часа по-късно решението на мароканските управляващи беше подкрепено и от изказване на президента на страната - Крал Мохамед VI.

" Съвместната ни кандидатура е нещо невиждано в историята на футбола, на другарството сред народите. Ние събираме дружно Европа и Африка, северното и южното Средиземноморие, а също по този начин световете и културите на Европа, Африка, на арабите и Средиземноморските страни. Смятам, че ще бъде една невероятна композиция от талантливост, креативност, опит и мисъл ", се споделя в мнението на Краля на Мароко.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
В момента футболът е със статут на вяра в Мароко, откакто страната от северна Африка завоюва четвъртото място на Мондиал 2022 в Катар, а също по този начин и беше хазаин на Световното клубно състезание.

Другите доказани кандидатури за домакинство на Мондиал 2030 са на Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай. Последните желаят това състезание в чест на 100 години от първия Мондиал, на който точно те са били домакини.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР