Мароканската полиция е арестувала 30 души за търговия с бебета.

...
Мароканската полиция е арестувала 30 души за търговия с бебета.
Коментари Харесай

В Мароко арестуваха 30 души за търговия с бебета

Мароканската полиция е арестувала 30 души за търговия с бебета. Целта на прастъпниците  са били две - изнудване или продажба, заяви мароканската пресслужба MAP, съобщи Агенция Франс Прес.

Сред обвинените, задържани и арестувани под стража, са 18 чиновници на службите за сигурност, един доктор, две медицински сестри, здравни експерти и медиатори, заяви източник от службите за сигурност пред MAP.

Източникът не посочи броя на трафикираните бебета.

Някои от задържаните са обвинени, че са " медиатори в продажбата на новородени бебета в съучастничество със самотни майки и против пари, на фамилии, искащи да осиновят изоставени деца ", уточня същият източник.

За други се твърди, че са взели участие в " изнудване на пациенти и техните семейства в подмяна на назначение на съвещания, диагностика или визити, като са работили като медиатори при нелегално осъществяване на аборти и са издавали медицински удостоверения, съдържащи погрешна информация ".

В резултат на тази огромна интервенция, извършена от правосъдната полиция на Фес в съгласуваност с Генералната дирекция за териториално наблюдаване (DGST), от домовете на някои обвинени са конфискувани " медикаменти, отпускани единствено по лекарско наставление, медикаменти, които не могат да бъдат продавани, здравно съоръжение и парични суми ", съобщи БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР