Мароканец, признат за виновен в принадлежност към свързани с Ислямска

...
Мароканец, признат за виновен в принадлежност към свързани с Ислямска
Коментари Харесай

Мароканец, осъден на смърт за убийството на две скандинавски туристки, се е самоубил в затвора

Мароканец, приет за отговорен в принадлежност към свързани с " Ислямска страна " радикални ислямисти и наказан на гибел за убийството на две скандинавски туристки през 2018 година край град Маракеш, се е самоубил в пандиза, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на изказване на мароканските управляващи.

Надзирателите в пандиза в източния марокански град Уджда, където се е намирал мароканецът, през днешния ден са разкрили тялото му в килията.

Затворникът е бил измежду наказаните членове на екстремистка формация, затворени през 2019 година поради жестоките убийства на две млади скандинавски дами, Луиза Йесперсен от Дания и Марен Юеланд от Норвегия.

Двете дами бяха убити през декември 2018 година по време на туристическо пътешестване в Атласките планини, недалече от град Маракеш. Убийствата бяха записани на видео и качени онлайн. Те шокираха Мароко и ускориха опасенията за възходящата опасност от радикалния екстремизъм в Северна Африка и в други региони.

Марокански съд призна за отговорни трима мъже за тероризъм и ги осъди на гибел, а четвърти обвинен, избягал от мястото на закононарушението, получи доживотна затворническа присъда. Още 19 души бяха наказани от съда на затвор като съучастници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР