Маркус Тилен от 10x Research призна, че курсът на биткойна

...
Маркус Тилен от 10x Research призна, че курсът на биткойна
Коментари Харесай

Анализатор от 10x Research прогнозира скок на курса на биткойна до $70 хиляди

Маркус Тилен от 10x Research призна, че курсът на биткойна може да се увеличи до $70 хиляди до края на 2024 година, написа CoinDesk, базирайки се на отчет на 10x Research.

Анализаторът счита, че растежът на първата криптовалута ще бъде улеснен от макроикономическата среда, паричната политика, изборния цикъл в Съединените щати и вложенията на участници в обичайния финансов бранш в Bitcoin ETF.

„ Докато Фед забави първото си понижение на лихвените проценти до май или юни, инфлацията спада и стопанската система продължава да пораства “, написа Тилен в отчета си. Той също по този начин отбелязва съвпадението на циклите на президентските избори в Съединени американски щати с годините на халвинг на биткойна, което исторически е асъдействало за повишение на цените. По-конкретно, биткойнът е повишен със 152% през 2012 година, 121% през 2016 година и 302% през 2020 година, приблизително 192%.

Говорейки за бавната динамичност на цените тази година, Тилен отбелязва, че макар общата позитивна динамичност, единствено в 7 от 13...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР