Маркос е на 7, когато заживява сред вълци. Остава с

...
Маркос е на 7, когато заживява сред вълци. Остава с
Коментари Харесай

Историята на човека, отгледан от вълци

Маркос е на 7, когато заживява измежду вълци. Остава с тях чак до 19-тата си година. Днес испанецът е на 72. И като гледа какво правят хората, в сърцето си се усеща повече вълк, в сравнение с човек. Ето неговата невероятна история:

Маркос е същинско дете на природата . Той безусловно е израснал в гората измежду вълците. На 7-годишна възраст попада измежду глутница вълци в една затънтена котловина на Сиера Морена и незабавно се сприятелява с дребните вълчета. „ Влязох в пещерата при дребните и бързо заспах. После обаче пристигнаха родителите им и несъмнено са си рекли: дали да го изядем или да го осиновим? Играе с децата и това е добре. Взех да се мия с тиня и да се подсушавам с листа. Постепенно замирисах като тях. Миризмата ме направи един от тях “, споделя той.

Историята на Маркос се трансформира във кино сюжет . Мащехата бие детето, бащата не може да го изхранва и дребният е поверен на грижите на един пастир, който не след дълго умира. Така Маркос попада измежду вълците. Няма контакт с хора до 19-тата си година, когато полицията го извежда от пущинаците.

Днес Маркос е на 72. С доста старания се научил още веднъж да приказва, само че и до ден сегашен не може да свикне с неприятната страна на цивилизацията. „ Хората са същински зверове. Аз съм израснал измежду природата и ме боли, когато виждам всичките тези отпадъци “, с горест споделя Маркос.
 вълци ThinkStock/Getty Images-->
Поради това той няма доста другари. Един от дребното е Хосе - лесничей, който споделя с него пристрастеността към природата и страха от заличаването и. Според двамата за множеството от горските пожари са виновни хората Властите са арестували няколко обвинени, само че горските пожари не стопират. Маркос е ужасяващ, тъй като тук нищо към този момент не може да вирее - нито дърво, нито птица. И никакви вълци, естествено. „ Ако продължава по този начин, то евентуално половината от човечеството ще измре. Умре ли природата - всичко умира. Тя ни дава толкоз доста “, споделя испанецът.

Маркос не се предава и макар разочарованието той продължава да убеждава хората, че би трябвало да се грижат за природата. Вече доста години изнася открити уроци в учебните заведения и беседва с децата. Той има един доста мощен коз - невероятната си персонална история. А от него може да се научи доста – на почитание към природата, към животните, околната среда.

Но съгласно него е мъчно да промениш хората. От вълците той се е научил да пази природата, а хората са му посочили по какъв начин умеят да я унищожават. Затова през днешния ден Маркос се пита - дали в сърцето си е повече човек или повече вълк.

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР