Маркировката, положена в ремонтирания участък на автомагистрала Тракия между Чирпан

...
Маркировката, положена в ремонтирания участък на автомагистрала Тракия между Чирпан
Коментари Харесай

АПИ: Маркировката в ремонтирания участък на АМ Тракия е безопасна за движение

Маркировката, положена в ремонтирания сектор на автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора, все още га рантира сигурността на придвижването . Това откри инспекция на представители на Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Агенция " Пътна инфраструктура " и Института по пътища и мостове (ИПМ), които се отзоваха на покана от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) за премерване на дневната и нощната видимост на маркировката при 208-ми км на автомагистралата в дясното платно за Бургас , заяви Министерство на регионалното развитие.

Движението по правата беше пуснато на 16 юли.

При измерванията на характерностите на маркировката беше установено, че дневната видимост дава отговор на условията при започване на употребата, сподели н.с. Дафинка Пангарова от ИПМ.

По думите й нощната видимост при влажни условия е над условията, а нощната видимост за суха настилка е под условията за начална употреба, само че над условията за безвредна употреба.

Тъй като маркировката е пусната в употреба на 16 юли, би трябвало да се изчака до 10-14 дни за настоящо премерване , според БДС стандарт и да се направи премерване на задоволителен брой представителни сектори с нужната статистическа обработка и несигурност на измерванията, изясни специалистът от ИПМ.

При определяне на несъответствия с нормативните условия изпълнителят на полагането на маркировката ще извърши премаркиране , според гаранционните условия на контракта, сподели шефът на дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ инж. Даниел Иваничков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР